بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی متوسط

تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی متوسط

.

تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی متوسط که معمولاً بصورت MCT یا MCTs مخفف می‌شوند، استرهای گلیسرول بوده که دارای اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط یعنی دارای 6 تا 12 اتم کربن می‌باشد. این اسیدهای چرب اجزای تشکیل دهنده‌ی روغن نارگیل و روغن نخل بوده و همچنین در میوه‌ی درخت کافور وجود دارند. روغن نارگیل و روغن نخل را روغن لوریک نیز مینامند زیرا این روغن‌ها مقادیر فراوانی اسید چرب 12 کربنی، لوریک یا دو دکانویک اسید دارند.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

نام علمی: MCTs یا MCT
نام علمی(لاتین): Medium- chain Triglycerides
دسته بندی: اسید های چرب/روغن ها و چربی ها
توضیحات علمی: تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی متوسط که برای مقاصد تجاری یا تغذیه‌ای استفاده می‌شوند از روغن‌های ...

تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی متوسط که برای مقاصد تجاری یا تغذیه‌ای استفاده می‌شوند از روغن‌های لوریک استخراج می‌شوند. طی روند تولید MCTs، روغن‌های لوریک به اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط و گلیسرول هیدرولیز می‌شوند. در مخلوط بدست‌ آمده، گلیسرول را جدا کرده و اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط بصورت جزء به جزء تقطیر می‌شوند.

جزئی از اسید چرب با زنجیره‌ی متوسط که برای مقاصد تجاری استفاده می‌شود اساساً از کاپریلیک یا اوکتانویک اسید 8 کربنی و کاپریک یا دکانوئیک اسید 10 کربنی تشکیل شده است. در محصولات تجاری مقادیر بسیار کمی از کاپروییک یا هگزانویک اسید 6 کربنی و لوریک اسید 12 کربنی وجود دارد. در نهایت،‌ مخلوط غنی از کاپریلیک و کاپریک مجدداً با گلیسرول استریفیه می‌شود تا تری گلیسیریدهایی با زنجیره‌ی متوسط تولید کنند که اساساً استرهای گلیسرال کاپروییک (C6) کاپریلیک (C8) کاپریک  (C10) و لوریک اسید (C12) با نسبت حدودی 1: 42:55:2 می‌باشد. ساختار شیمیایی MCTs به شکل زیر است:
R بخش‌های الکیلی، بخصوص مربوط به اسیدهای (C8)، کاپریلیک (اوکتانوئیک) و (C10)، کاپریک (دکانوئیک)، را نشان می‌دهد.
MCT همچنین بعنوان روغن نارگیل فراکسیونه (روغنی که برخی اسیدهای چرب آن جدا شده است) شناخته می‌شود. طی فرآیندی بنام استریفیکاسیون داخلی، اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی مانند اولئیک و لینولئیک اسید به محصولات نهایی تبدیل می‌شوند.

مشتقات MCT که طی فرآیند استریفیکاسیون داخلی تولید می‌شوند، لیپیدهایا تری گلیسیریدهای ساختاری می‌باشد. برخلاف بسیاری از روغن‌های طبیعی با منشأ گیاهی یا حیوانی، MCT‌ها پایدار بوده و در برابر اکسیداسیون مقاومند که اساساً به دلیل اشباع بودن اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط آنها می‌باشد.

ادامه بستن متن
عملکرد: نقش اصلی MCT‌ها سوبسترای تولید کننده‌ انرژی بوده که بخصوص در افراد مبتلا به سندرم‌های سوء جذب ... نقش اصلی MCT‌ها سوبسترای تولید کننده‌ انرژی بوده که بخصوص در افراد مبتلا به سندرم‌های سوء جذب سودمند هستند. MCT‌ها کتوژن (تولید کننده‌ی کتون) می‌باشد.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل:
فیزیولوژی و بیوشیمی تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بسیار متفاوت از تری‌گلیسیریدها با زنجیره‌ی ...


فیزیولوژی و بیوشیمی تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بسیار متفاوت از تری‌گلیسیریدها با زنجیره‌ی بلند می‌باشد. MCT‌ها به سرعت از روده‌ی باریک جذب می‌شوند، سپس بصورت دست‌نخورده یا پس از هیدرولیز وارد گردش خون پورت شده و به کبد منتقل می‌شوند. تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی طولانی ابتدا در روده‌ی باریک به اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی هیدرولیز شده و مجدداً در سلولهای مخاط روده‌ی باریک به تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی طولانی استریفیه می‌شوند.

این تری گلیسیریدها توسط شیلومیکرون‌ها حمل شده و از طریق سیستم لنفاوی به گردش خون سیستمیک منتقل می‌شوند. گردش خون سیستمیک، تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی طولانی را در بافت‌های مختلف بدن شامل بافت چربی و کبد پخش می‌کند.
از آنجا که MCTها، برخلاف اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی، برای هضم و جذب نیاز به آنزیم‌های پانکراتیک یا نمک‌های صفراوی ندارند، از این رو در مبتلایان به سندرم‌های سوء جذب، نسبت به اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی بهتر جذب می‌شوند. این سندرم‌ها عبارتند از: اختلالات پانکراس، اختلالات کبدی، اختلالات گوارشی و اختلالات مربوط به سیستم لنفاوی.
اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط توسط سلولهای کبدی برداشت شده و به Fatty acyl coA با زنجیره‌ی متوسط تبدیل می‌شوند. این ماده، بدون نیاز به کارنیتین، وارد میتوکندری‌ها می‌شود. در سمت دیگر، اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی نیز در سلولهایی مانند سلولهای کبدی به استرهای کوآنزیم A ی خود تبدیل شده، ولی برای عبور از غشای میتوکندری‌ها باید به استرهای کارنیتین تبدیل شوند.

در داخل میتوکندری‌های سلولهای کبدی، Fatty acyl coA با زنجیره‌ی متوسط به استواستات و بتا- هیدروکسی بوتیرات و سپس به دی‌اکسید کربن، آب و انرژی تبدیل می‌شود. طی اکسیداسیون MCT، 3/8 کیلوکالری انرژی به ازای هر گرم ماده تولید می‌شود.
MCT‌ها به راحتی متابولیزه شده، از این رو در افراد بدحال یا دارای کمبود کارنیتین میتوانند مفید باشند.
MCT‌ها کتوژن می‌باشد. متابولیسم MCT در داخل سلولهای کبدی دو جسم کتونی، استواستات و بتا- هیدورکسی بوتیرات، تولید می‌کند. اجسام کتونی توسط جریان خون به بافت‌های مختلف بدن منتقل شده و در آنجا برای تولید انرژی و سایر واکنش‌های بیوشیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند.

گفته می‌شود کتوز آستانه‌ی تشنج را بالا برده و شدت تشنج را کاهش می‌دهد. این نکته اگرچه در حد یک فرضیه است ولی با توجه به آن منطقی می‌باشد که از رژیم‌های کتوژن برای درمان اختلالات تشنجی استفاده شود.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: MCT‌ها به سرعت از روده‌ی باریک جذب شده و بصورت دست نخورده یا پس از هیدرولیز از طریق گردش خون پورت ...

MCT‌ها به سرعت از روده‌ی باریک جذب شده و بصورت دست نخورده یا پس از هیدرولیز از طریق گردش خون پورت به کبد منتقل می‌شوند. این ترکیبات در سلولهای کبدی به استرهای Fatty acyl CoA با زنجیره‌ی متوسط تبدیل می‌شوند. Fatty acyl CoA‌ها با زنجیره‌ی متوسط (بویژه استرهای مربوط به کاپریلیک و کاپریک اسید) به داخل میتوکندری‌ها منتقل شده و به استواستات و بتا- هیدروکسی بوتیرات متابولیز می‌شوند.

اولین آنزیم میتوکندریایی در این فرآیند اسیل کوآنزیم A دهیدروژناز است. استواستات و بتا- هیدروکسی بوتیرات میتوانند در کبد بیشتر متابولیزه شده و دی‌اکسید کربن، آب و انرژی تولید کنند، میتوانند در کبد وارد سایر مسیرهای متابولیکی شده و یا اینکه از طریق گردش خون سیستمیک به بافت‌های مختلف رفته، در آنجا متابولیزه شده و CO2، آب و انرژی تولید کنند. مقدار بسیار کمی از MCT خورده شده در بدن بصورت چربی ذخیره می‌شود.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: با اینکه MCT‌ها در بازار مکمل‌های غذایی برای کاهش وزن و افزایش توانایی انجام فعالیت‌های جسمی/ ورزشی ...

با اینکه MCT‌ها در بازار مکمل‌های غذایی برای کاهش وزن و افزایش توانایی انجام فعالیت‌های جسمی/ ورزشی استفاده می‌شوند، ولی بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که MCT‌ها درهیچ یک از این موارد تأثیری ندارند.

شرایطی که در آن از MCT‌ها بعنوان مکمل تغذیه‌ای می‌توانند موثر واقع شوند عبارتند از: تغذیه‌ی روده‌ای و تغذیه‌ی کامل وریدی، در برخی از نوزادان و بیماران جراحی شده، افراد بسیار بدحال با سیستم ایمنی سرکوب شده، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های کبدی، اختلالات نورولوژیک و سندرم‌های مختلف سوء جذب. MCT‌ها همچنین میتواند در برخی موارد صرع و سایر ناهنجاری‌های تشنجی مفید باشد. شواهدی مقدماتی بیان میکنند که MCT میتواند در برخی از سرطان‌ها مفید بوده و اثرات مثبت روی سیستم ایمنی داشته باشد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : MCT در افراد مبتلا به انسفالوپاتی کبدی منع مصرف دارد. موارد حساسیت شناخته شده به یک فرآورده‌ی حاوی ... MCT در افراد مبتلا به انسفالوپاتی کبدی منع مصرف دارد. موارد حساسیت شناخته شده به یک فرآورده‌ی حاوی MCT نیز منع مصرف دارند.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: در موارد دیابت، اسیدوز، کتوز، سیروز و اختلالات مادرزادی متابولیسم، کمبود اسیل کوآنزیم A دهیدروژناز ... در موارد دیابت، اسیدوز، کتوز، سیروز و اختلالات مادرزادی متابولیسم، کمبود اسیل کوآنزیم A دهیدروژناز با زنجیره متوسط، مصرف MCT باید با احتیاط فراوان صورت گیرد. مصرف MCT در بیماران مبتلا به سیروز موجب تجمع اسیدهای چرب آزاد و گلیسرول در بدن این افراد می‌شود.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: عوارض جانبی گزارش شده عبارتند از: اسهال، تهوع، استفراغ، تحریک‌پذیری و در دوزهای بالا (بیش از 80 گرم ... عوارض جانبی گزارش شده عبارتند از: اسهال، تهوع، استفراغ، تحریک‌پذیری و در دوزهای بالا (بیش از 80 گرم در یک نوبت) کرامپ‌های روده‌ای.

ادامه بستن متن
تداخلات: داروها
از لحاظ تئوری، MCT میتواند برداشت برخی از داروهای چربی دوست را تسهیل کند. ...
داروها
از لحاظ تئوری، MCT میتواند برداشت برخی از داروهای چربی دوست را تسهیل کند.

    مکمل‌های غذایی
MCT میتواند جذب ویتامین E، منیزیوم و کلسیم را تسهیل کند. از لحاظ تئوری، MCT میتواند جذب ویتامین‌های محلول در چربی K, D, A، کاروتنوئیدها، پلی فنول‌های چربی‌دوست و مکمل‌های اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی (GLA, DHA, EPA, ALA)) را تسهیل کند.

غذاها
MCT میتواند جذب منیزیوم، کلسیم، ویتامین‌های محلول در چربی و سایر مواد غذایی چربی‌دوست (کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها) و اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی موجود در غذاها را تسهیل کند.

گیاهان
از لحاظ تئوری، MCT میتواند جذب مواد چربی‌دوست موجود در گیاهان را تسهیل کند.
ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بصورت چندین فرآورده‌ی غذایی درمانی برای استفاده در شرایط ... تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بصورت چندین فرآورده‌ی غذایی درمانی برای استفاده در شرایط بیمارستانی وجود دارند. دوز این فرآورده‌های غذایی درمانی توسط پزشک تعیین می‌شود.
MCT (100 درصد) بصورت یک مکمل غذایی موجود است. افراد مبتلا به سندرم‌های سوء جذب بطور معمول میتوانند یک قاشق سوپخوری همراه غذا تا سه بار در روز یا طبق دستور پزشک از این مکمل‌ها مصرف کنند. هر قاشق سوپخوری تقریباً معادل 15 گرم MCT می‌باشد.
افرادیکه به هر دلیلی از MCT بعنوان مکمل استفاده می‌کنند میتوانند یک قاشق سوپخوری از این مکمل‌ها را 1 تا 3 بار در روز همراه غذا بخورند.
دوزهای بیشتر از 80 گرم (بیش از 5 قاشق
سوپخوری) در یک نوبت میتواند کرامپ‌های شدید روده‌ای ایجاد کند.

ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: MCTs یا MCT
نام علمی(لاتین): Medium- chain Triglycerides
دسته بندی: اسید های چرب/روغن ها و چربی ها
توضیحات علمی: تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی متوسط که برای مقاصد تجاری یا تغذیه‌ای استفاده می‌شوند از روغن‌های ...

تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی متوسط که برای مقاصد تجاری یا تغذیه‌ای استفاده می‌شوند از روغن‌های لوریک استخراج می‌شوند. طی روند تولید MCTs، روغن‌های لوریک به اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط و گلیسرول هیدرولیز می‌شوند. در مخلوط بدست‌ آمده، گلیسرول را جدا کرده و اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط بصورت جزء به جزء تقطیر می‌شوند.

جزئی از اسید چرب با زنجیره‌ی متوسط که برای مقاصد تجاری استفاده می‌شود اساساً از کاپریلیک یا اوکتانویک اسید 8 کربنی و کاپریک یا دکانوئیک اسید 10 کربنی تشکیل شده است. در محصولات تجاری مقادیر بسیار کمی از کاپروییک یا هگزانویک اسید 6 کربنی و لوریک اسید 12 کربنی وجود دارد. در نهایت،‌ مخلوط غنی از کاپریلیک و کاپریک مجدداً با گلیسرول استریفیه می‌شود تا تری گلیسیریدهایی با زنجیره‌ی متوسط تولید کنند که اساساً استرهای گلیسرال کاپروییک (C6) کاپریلیک (C8) کاپریک  (C10) و لوریک اسید (C12) با نسبت حدودی 1: 42:55:2 می‌باشد. ساختار شیمیایی MCTs به شکل زیر است:
R بخش‌های الکیلی، بخصوص مربوط به اسیدهای (C8)، کاپریلیک (اوکتانوئیک) و (C10)، کاپریک (دکانوئیک)، را نشان می‌دهد.
MCT همچنین بعنوان روغن نارگیل فراکسیونه (روغنی که برخی اسیدهای چرب آن جدا شده است) شناخته می‌شود. طی فرآیندی بنام استریفیکاسیون داخلی، اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی مانند اولئیک و لینولئیک اسید به محصولات نهایی تبدیل می‌شوند.

مشتقات MCT که طی فرآیند استریفیکاسیون داخلی تولید می‌شوند، لیپیدهایا تری گلیسیریدهای ساختاری می‌باشد. برخلاف بسیاری از روغن‌های طبیعی با منشأ گیاهی یا حیوانی، MCT‌ها پایدار بوده و در برابر اکسیداسیون مقاومند که اساساً به دلیل اشباع بودن اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط آنها می‌باشد.

ادامه بستن متن
عملکرد: نقش اصلی MCT‌ها سوبسترای تولید کننده‌ انرژی بوده که بخصوص در افراد مبتلا به سندرم‌های سوء جذب ... نقش اصلی MCT‌ها سوبسترای تولید کننده‌ انرژی بوده که بخصوص در افراد مبتلا به سندرم‌های سوء جذب سودمند هستند. MCT‌ها کتوژن (تولید کننده‌ی کتون) می‌باشد.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل:
فیزیولوژی و بیوشیمی تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بسیار متفاوت از تری‌گلیسیریدها با زنجیره‌ی ...


فیزیولوژی و بیوشیمی تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بسیار متفاوت از تری‌گلیسیریدها با زنجیره‌ی بلند می‌باشد. MCT‌ها به سرعت از روده‌ی باریک جذب می‌شوند، سپس بصورت دست‌نخورده یا پس از هیدرولیز وارد گردش خون پورت شده و به کبد منتقل می‌شوند. تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی طولانی ابتدا در روده‌ی باریک به اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی هیدرولیز شده و مجدداً در سلولهای مخاط روده‌ی باریک به تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی طولانی استریفیه می‌شوند.

این تری گلیسیریدها توسط شیلومیکرون‌ها حمل شده و از طریق سیستم لنفاوی به گردش خون سیستمیک منتقل می‌شوند. گردش خون سیستمیک، تری گلیسیریدهای با زنجیره‌ی طولانی را در بافت‌های مختلف بدن شامل بافت چربی و کبد پخش می‌کند.
از آنجا که MCTها، برخلاف اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی، برای هضم و جذب نیاز به آنزیم‌های پانکراتیک یا نمک‌های صفراوی ندارند، از این رو در مبتلایان به سندرم‌های سوء جذب، نسبت به اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی بهتر جذب می‌شوند. این سندرم‌ها عبارتند از: اختلالات پانکراس، اختلالات کبدی، اختلالات گوارشی و اختلالات مربوط به سیستم لنفاوی.
اسیدهای چرب با زنجیره‌ی متوسط توسط سلولهای کبدی برداشت شده و به Fatty acyl coA با زنجیره‌ی متوسط تبدیل می‌شوند. این ماده، بدون نیاز به کارنیتین، وارد میتوکندری‌ها می‌شود. در سمت دیگر، اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی نیز در سلولهایی مانند سلولهای کبدی به استرهای کوآنزیم A ی خود تبدیل شده، ولی برای عبور از غشای میتوکندری‌ها باید به استرهای کارنیتین تبدیل شوند.

در داخل میتوکندری‌های سلولهای کبدی، Fatty acyl coA با زنجیره‌ی متوسط به استواستات و بتا- هیدروکسی بوتیرات و سپس به دی‌اکسید کربن، آب و انرژی تبدیل می‌شود. طی اکسیداسیون MCT، 3/8 کیلوکالری انرژی به ازای هر گرم ماده تولید می‌شود.
MCT‌ها به راحتی متابولیزه شده، از این رو در افراد بدحال یا دارای کمبود کارنیتین میتوانند مفید باشند.
MCT‌ها کتوژن می‌باشد. متابولیسم MCT در داخل سلولهای کبدی دو جسم کتونی، استواستات و بتا- هیدورکسی بوتیرات، تولید می‌کند. اجسام کتونی توسط جریان خون به بافت‌های مختلف بدن منتقل شده و در آنجا برای تولید انرژی و سایر واکنش‌های بیوشیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند.

گفته می‌شود کتوز آستانه‌ی تشنج را بالا برده و شدت تشنج را کاهش می‌دهد. این نکته اگرچه در حد یک فرضیه است ولی با توجه به آن منطقی می‌باشد که از رژیم‌های کتوژن برای درمان اختلالات تشنجی استفاده شود.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: MCT‌ها به سرعت از روده‌ی باریک جذب شده و بصورت دست نخورده یا پس از هیدرولیز از طریق گردش خون پورت ...

MCT‌ها به سرعت از روده‌ی باریک جذب شده و بصورت دست نخورده یا پس از هیدرولیز از طریق گردش خون پورت به کبد منتقل می‌شوند. این ترکیبات در سلولهای کبدی به استرهای Fatty acyl CoA با زنجیره‌ی متوسط تبدیل می‌شوند. Fatty acyl CoA‌ها با زنجیره‌ی متوسط (بویژه استرهای مربوط به کاپریلیک و کاپریک اسید) به داخل میتوکندری‌ها منتقل شده و به استواستات و بتا- هیدروکسی بوتیرات متابولیز می‌شوند.

اولین آنزیم میتوکندریایی در این فرآیند اسیل کوآنزیم A دهیدروژناز است. استواستات و بتا- هیدروکسی بوتیرات میتوانند در کبد بیشتر متابولیزه شده و دی‌اکسید کربن، آب و انرژی تولید کنند، میتوانند در کبد وارد سایر مسیرهای متابولیکی شده و یا اینکه از طریق گردش خون سیستمیک به بافت‌های مختلف رفته، در آنجا متابولیزه شده و CO2، آب و انرژی تولید کنند. مقدار بسیار کمی از MCT خورده شده در بدن بصورت چربی ذخیره می‌شود.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: با اینکه MCT‌ها در بازار مکمل‌های غذایی برای کاهش وزن و افزایش توانایی انجام فعالیت‌های جسمی/ ورزشی ...

با اینکه MCT‌ها در بازار مکمل‌های غذایی برای کاهش وزن و افزایش توانایی انجام فعالیت‌های جسمی/ ورزشی استفاده می‌شوند، ولی بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که MCT‌ها درهیچ یک از این موارد تأثیری ندارند.

شرایطی که در آن از MCT‌ها بعنوان مکمل تغذیه‌ای می‌توانند موثر واقع شوند عبارتند از: تغذیه‌ی روده‌ای و تغذیه‌ی کامل وریدی، در برخی از نوزادان و بیماران جراحی شده، افراد بسیار بدحال با سیستم ایمنی سرکوب شده، بیماری‌های ریوی، بیماری‌های کبدی، اختلالات نورولوژیک و سندرم‌های مختلف سوء جذب. MCT‌ها همچنین میتواند در برخی موارد صرع و سایر ناهنجاری‌های تشنجی مفید باشد. شواهدی مقدماتی بیان میکنند که MCT میتواند در برخی از سرطان‌ها مفید بوده و اثرات مثبت روی سیستم ایمنی داشته باشد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : MCT در افراد مبتلا به انسفالوپاتی کبدی منع مصرف دارد. موارد حساسیت شناخته شده به یک فرآورده‌ی حاوی ... MCT در افراد مبتلا به انسفالوپاتی کبدی منع مصرف دارد. موارد حساسیت شناخته شده به یک فرآورده‌ی حاوی MCT نیز منع مصرف دارند.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: در موارد دیابت، اسیدوز، کتوز، سیروز و اختلالات مادرزادی متابولیسم، کمبود اسیل کوآنزیم A دهیدروژناز ... در موارد دیابت، اسیدوز، کتوز، سیروز و اختلالات مادرزادی متابولیسم، کمبود اسیل کوآنزیم A دهیدروژناز با زنجیره متوسط، مصرف MCT باید با احتیاط فراوان صورت گیرد. مصرف MCT در بیماران مبتلا به سیروز موجب تجمع اسیدهای چرب آزاد و گلیسرول در بدن این افراد می‌شود.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: عوارض جانبی گزارش شده عبارتند از: اسهال، تهوع، استفراغ، تحریک‌پذیری و در دوزهای بالا (بیش از 80 گرم ... عوارض جانبی گزارش شده عبارتند از: اسهال، تهوع، استفراغ، تحریک‌پذیری و در دوزهای بالا (بیش از 80 گرم در یک نوبت) کرامپ‌های روده‌ای.

ادامه بستن متن
تداخلات: داروها
از لحاظ تئوری، MCT میتواند برداشت برخی از داروهای چربی دوست را تسهیل کند. ...
داروها
از لحاظ تئوری، MCT میتواند برداشت برخی از داروهای چربی دوست را تسهیل کند.

    مکمل‌های غذایی
MCT میتواند جذب ویتامین E، منیزیوم و کلسیم را تسهیل کند. از لحاظ تئوری، MCT میتواند جذب ویتامین‌های محلول در چربی K, D, A، کاروتنوئیدها، پلی فنول‌های چربی‌دوست و مکمل‌های اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی (GLA, DHA, EPA, ALA)) را تسهیل کند.

غذاها
MCT میتواند جذب منیزیوم، کلسیم، ویتامین‌های محلول در چربی و سایر مواد غذایی چربی‌دوست (کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها) و اسیدهای چرب با زنجیره‌ی طولانی موجود در غذاها را تسهیل کند.

گیاهان
از لحاظ تئوری، MCT میتواند جذب مواد چربی‌دوست موجود در گیاهان را تسهیل کند.
ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بصورت چندین فرآورده‌ی غذایی درمانی برای استفاده در شرایط ... تری گلیسیریدها با زنجیره‌ی متوسط بصورت چندین فرآورده‌ی غذایی درمانی برای استفاده در شرایط بیمارستانی وجود دارند. دوز این فرآورده‌های غذایی درمانی توسط پزشک تعیین می‌شود.
MCT (100 درصد) بصورت یک مکمل غذایی موجود است. افراد مبتلا به سندرم‌های سوء جذب بطور معمول میتوانند یک قاشق سوپخوری همراه غذا تا سه بار در روز یا طبق دستور پزشک از این مکمل‌ها مصرف کنند. هر قاشق سوپخوری تقریباً معادل 15 گرم MCT می‌باشد.
افرادیکه به هر دلیلی از MCT بعنوان مکمل استفاده می‌کنند میتوانند یک قاشق سوپخوری از این مکمل‌ها را 1 تا 3 بار در روز همراه غذا بخورند.
دوزهای بیشتر از 80 گرم (بیش از 5 قاشق
سوپخوری) در یک نوبت میتواند کرامپ‌های شدید روده‌ای ایجاد کند.

ادامه بستن متن