بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

مولیبدنوم

مولیبدنوم

.

مولیبدنوم یک ماده‌ی معدنی ریزمغذی ضروری در حیوانات و انسان‌ها می‌باشد. این ماده در برخی از بافت‌های بدن انسان وجود دارد و برای فعالیت برخی از آنزیم‌های دخیل در کاتابولیسم مانند کاتابولیسم پورین‌ها و آمینواسیدهای گوگرد‌دار نیاز می‌باشد. مولیبدنوم یک فلز واسطه با عدد اتمی 42، وزن اتمی 94/95 دالتون با نماد Mo است. ترکیبات مولیبدنوم جزء مواد نادر تشکیل دهنده‌ی پوسته‌ی زمین می‌باشد.

در حقیقت، مولیبدنوم فقط حدود 3 برابر فراوان‌تر از طلا می‌باشد. کانی اصلی مولیبدنوم، مولیبدنیت (مولیبدنوم دی‌سولفید) می‌باشد. فرم‌های ارگانیک مولیبدنوم در موجودات زنده، از باکتریها تا حیوان و انسان وجود دارد.
با وجود مقدار اندک آن، کمبود مولیبدنوم در انسان‌ها نادر است ولی توصیف شده است. بیماری که برای مدت طولانی تحت تغذیه‌ی کامل وریدی (TPN) بود، دچار سندرمی با علایم هایپواوریسمی، هایپرمتیونینمی، دفع ادراری کم سولفات، تاکی‌کاردی، تاکی‌پنه و اختلالات ذهنی و بینایی شد. علایم سندرم با مصرف L-میتونین بدتر شده و بیمار در نهایت دچار کما شد.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

نام علمی: مولیبدنوم
نام علمی(لاتین): Molybdenum
دسته بندی: مواد معدنی و مینرال ها
توضیحات علمی: زمانیکه مولیبدنوم، به فرم آمونیوم مولیبدات به TPN اضافه شد، حال بیمار بهتر شد. اثرات زیان‌آور کمبود ...

زمانیکه مولیبدنوم، به فرم آمونیوم مولیبدات به TPN اضافه شد، حال بیمار بهتر شد. اثرات زیان‌آور کمبود مولیبدنوم اساساً به دلیل تجمع سولفیت ناشی از کاتابولیسم L-سیستئین بود. سولفیت برای سیستم عصبی سمی می‌باشد و مولیبدنوم برای متابولیسم و تبدیل آن به فرم غیرسمی ضروری است. 
در حیوانات، در صورتیکه رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد تنگستن یا مس مصرف کنند دچار کمبود مولیبدنوم می‌شوند. تنگستن و مس هر دو آنتاگونیست مولیبدنوم می‌باشد. کمبود مولیبدنوم همچنین بصورت تجربی در بزها با مصرف رژیم غذایی خالص شده حاوی مقادیر بسیار کم مولیبدنوم ایجاد شده است. کمبود مولیبدنوم در حیوانات باعث کاهش وزن‌گیری، کاهش مصرف غذا، اختلال در تولید مثل و کم‌شدن امید به زندگی می‌شود.
دریافت زیاد مولیبدنوم بصورت آنتاگونیست مس عمل کرده و میتواند در حیوانات شرایطی ایجاد کند که به آن مولیبدنوزیس گفته می‌شود. در حال حاضر، ترکیبات حاوی مولیبدنوم مانند تتراتیومولیبدات در بررسی‌های کلینیکی برای درمان سرطان‌های متاستاز دهنده و بیماری ویلسون استفاده می‌شوند. استفاده از مواد آنتاگونیست مس در این بیماری‌ها با عنوان "درمان از طریق تخلیه‌ی مس بدن" شناخته می‌شود.


ادامه بستن متن
عملکرد: مولیبدنوم برای پیشگیری و درمان کمبود مولیبدنوم بکار میرود. همچنین اثرات آنتی‌کارسینوژن (ضد ایجاد ... مولیبدنوم برای پیشگیری و درمان کمبود مولیبدنوم بکار میرود. همچنین اثرات آنتی‌کارسینوژن (ضد ایجاد سرطان) نیز دارد.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: فرم فعال بیولوژیکی مولیبدنوم، کوفاکتور مولیبدنوم یا موکو (MOCO) می‌باشد. MOCO از اتم مولیبدنوم و ...

فرم فعال بیولوژیکی مولیبدنوم، کوفاکتور مولیبدنوم یا موکو (MOCO) می‌باشد. MOCO از اتم مولیبدنوم و بخش دی‌تیولن ساختار تری‌سیکلیک پیرانوپترین‌ها تشکیل شده است و ساده‌ترین فرم آن مولیبدوپترین می‌باشد. MOCO کوفاکتور آنزیم‌های انسانی می‌باشد: گزانتین دهیدروژناز (گزانتین: NAD+ اکسیدوردوکتاز)، گزانتین اکسیداز (فرمی از گزانتین دهیدروژناز)، سولفیت‌اکسیداز (سولفیت‌دهیدروژناز؛ سولفیت: فری‌سیتوکروم C اکسیدوردوکتاز)، و آلدهیداکسیداز (آلدهید: اکسیژن اکسیدوردوکتاز). گزانتین دهیدروژناز تبدیل هایپوگزانتین به گزانتین، و گزانتین به اوریک اسید را کاتالیز می‌کند.

علاوه بر اوریک اسید که محصول نهایی کاتابولیسم پورین می‌باشد، در این واکنش NADH نیز از NAD+ تولید می‌شود. گزانتین اکسیداز نیز واکنش‌های متابولیسم نهایی پورین را کاتالیز می‌کند. ولی در مورد گزانتین اکسیداز، که از گزانتین دهیدروژناز تولید می‌شود، NAD+ در واکنش شرکت نمی‌کند و یکی از گونه‌های فعال اکسیژن یعنی آنیون سوپراکسید، یکی از محصولات این واکنش می‌باشد.
سولفیت اکسیداز در متابولیسم اکسایش آمینواسیدهای گوگرددار میتونین و سیستئین شرکت دارد. سولفیت‌اکسیداز که در میتوکندریها قرار دارد سولفیت را به سولفات تبدیل می‌کند. سولفیت از متابولیسم سیستئین مشتق می‌شود. همچنین به فرم سولفیت‌های آزاد استفاده شده در افزودنی غذایی وارد بدن می‌شود. آلدهیداکسیداز در برخی از واکنش‌ها شامل کاتابولیسم پیریمیدین‌ها و تبدیلات بیولوژیکی گزانوبیوتیک‌ها نقش دارد.
کمبود کوفاکتور مولیبدنوم (MOCO) باعث بروز یک بیماری شدید در انسان می‌شود که معمولاً منجر به مرگ زودرس در دوران کودکی می‌شود. این ناهنجاری بصورت اتوزومال مغلوب به ارث میرسد. در این ناهنجاری تمام آنزیم‌های وابسته به MOCO - گزانتین دهیدروژناز، سولفیت اکسیداز، و آلدهیداکسیداز - تحت تأثیر قرار میگیرند.

کمبود MOCO نادر است. سایر علایم این کمبود مختلط آنزیمی عبارتند از: اختلالات شدید نورولوژیکی، عدسی‌ چشمی جابجا شده، عقب‌ماندگی ذهنی، افزایش دفع ادراری سولفیت، تیوسولفات، -S سولفوسیتسئین، تارین، هیپوگزانتین و گزانتین و کاهش سطوح سرمی و ادراری سولفات و اورات. کمبود منفرد سولفیت‌اکسیداز نیز شناخته شده است.

این حالت یک ناهنجاری اتوزومال مغلوب می‌باشد که در زمان تولد با تشنج، بیماری شدید نورولوژیکی و جابجایی عدسی تظاهر می‌یابد.
LinXian یک منطقه‌ی کوچک در Honan Province در شمال چین می‌باشد که یکی از بیشترین میزان شیوع سرطان مری را در دنیا دارد. مشخص شده است که مولیبدنوم در خاک این منطقه به طور قابل توجهی کم می‌باشد. برای اینکه نیترات موجود در خاک به مواد نیتروژنی لازم برای تغذیه‌ی گیاهان تبدیل شود، یک آنزیم وابسته به مولیبدنوم بنام نیترات‌ردوکتاز (در باکتریهای تثبیت کننده‌ی نیتروژن وجود دارد) لازم می‌باشد.

زمانیکه سطح مولیبدنوم در خاک کم باشد، نیترات به‌جای اینکه به آمین‌ها تبدیل شود، به نیتروزآمین‌ها تبدیل می‌شود که یک ماده‌ی کارسینوژن شناخته شده می‌باشد. از طریق غنی‌سازی خاک منطقه با مولیبدنوم مثلاً با آمونیوم مولیبدات، افرادیکه در این منطقه زندگی میکنند در معرض مقادیر کمتری از نیتروزآمین‌ها در رژیم غذایی خود قرار میگیرند و شیوع سرطان مری در آنها کاهش می‌یابد.
اثر احتمالی آنتی‌کارسینوژنیک در مثال بالا به دلیل تغذیه‌ی خاک با مولیبدنوم برای تولید مقادیر کمتر کارسینوژن‌ها می‌باشد. زمانیکه ساکنان منطقه از مولیبدنوم بعنوان مکمل استفاده کردند، این عمل تأثیری بر میزان بروز سرطان مری یا انواع دیگر سرطان نداشت.

به‌هر حال، مولیبدنوم به چندین دلیل احتمالی میتواند اثرات آنتی‌کارسینوژنیک داشته باشد. آلدهیداکسیداز میتواند در سم‌زدایی چند گزانوبیوتیک سرطان‌زا نقش داشته باشد. این مسئله نیاز به مطالعات بیشتر دارد. مولیبدنوم در ساختار کوفاکتورهایی وجود دارد که برای فعالیت آنزیمی برخی از میکروارگانیسم‌های موجود در روده‌ی بزرگ لازم می‌باشد.

برخی از این آنزیم‌های وابسته به مولیبدنوم نیز ممکن است در سم‌زدایی گزانوبیوتیک‌های سرطان‌زا نقش داشته باشند. این مسئله نیز نیاز به مطالعه و بررسی دارد. در نهایت، در مدلهای حیوانی نشان داده شده است که تخلیه‌ی منابع مس بدن رشد تومور را سرکوب می‌کند. شواهدی وجود دارد که بیان میکنند مس یک کوفاکتور مهم در آنژیوژنز می‌باشد و از این‌رو کمبود مس میتواند آنژیوژنز را سرکوب کند.

تتراتیومولیبدات، ترکیبی از مولیبدنوم که آنتاگونیست مس می‌باشد، در حال حاضر در بررسی‌های کلینیکی استفاده می‌شود تا مشخص شود آیا میتوان با تخلیه‌ی منابع مس بوسیله‌ی مولیبدنوم به رویکردی برای درمان سرطان رسید یا نه.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: مولیبدنوم در مکمل‌های غذایی به یکی از دو صورت سدیم مولیبدات یا آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. ...

مولیبدنوم در مکمل‌های غذایی به یکی از دو صورت سدیم مولیبدات یا آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. مولیبدنوم در غذاها اساساً به شکل کوفاکتورهای ارگانیک مولیبدنوم می‌باشد. میزان جذب مولیبدنوم در فرم‌های مکمل‌های غذایی از %88 تا %93 متغیر است و میزان جذب مولیبدنوم از غذاها %57 تا %88 می‌باشد.

جذب مولیبدنوم به سرعت از معده و روده‌ی باریک صورت میگیرد. مکانیسم جذب- فعال، غیرفعال یا هردو- نامشخص می‌باشد. به دنبال جذب، مولیبدنوم از طریق گردش خون پورت به کبد منتقل می‌شود و از طریق گردش خون سیستمیک به سایر بافت‌های بدن میرود. مولیبدات در خون بصورت متصل به آلفا- ماکروگلوبولین یا جذب شده به داخل گلبولهای قرمز حمل می‌شود. کبد و کلیه‌ها بیشترین مقدار مولیبدنوم را در خود حفظ میکنند.

در داخل سلولها، مولیبدنوم در تولید کوفاکتور مولیبدنوم شرکت میکنند. مولیبدنوم بصورت مولیبدات به داخل ادرار دفع می‌شود. مقداری مولیبدنوم به داخل صفرا دفع می‌شود. مکانیسم اصلی حفظ هومئوستاز مولیبدنوم، از طریق دفع آن (و به مقدار کمتر جذب آن) می‌باشد.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: در موارد کمبود مولیبدنوم ناشی از تغذیه‌ی کامل وریدی طولانی مدت، استفاده از مولیبدنوم اندیکاسیون ...

در موارد کمبود مولیبدنوم ناشی از تغذیه‌ی کامل وریدی طولانی مدت، استفاده از مولیبدنوم اندیکاسیون می‌یابد. علی‌رغم وجود برخی شواهد اپیدمیولوژیکی بیانگر شیوع بیشتر کارسینوم مری در ساکنان مناطقی که مولیبدنوم کمی در خاکشان دارند، هنوز اندیکاسیونی برای استفاده از مکمل مولیبدنوم در پیشگیری از سرطان وجود ندارد.

هیچ مدرک معتبری برای تأیید استفاده از مولیبدنوم در پیشگیری از آنمی، حفاظت در برابر پوسیدگی دندان و برخی موارد فقدان نیروی جنسی وجود ندارد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : استفاده از مولیبدنوم در افرادیکه به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی مولیبدنوم حساسیت ... استفاده از مولیبدنوم در افرادیکه به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی مولیبدنوم حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و مادران شیرده باید از استفاده از مکمل‌های مولیبدنوم با دوزهای بیشتر از مقادیر RDA ...

زنان باردار و مادران شیرده باید از استفاده از مکمل‌های مولیبدنوم با دوزهای بیشتر از مقادیر RDA ایالات متحده (75 میکروگرم در روز) اجتناب کنند. میزان دریافت روزانه‌ی مولیبدنوم از رژیم غذایی در ایالات متحده از 120 تا 240 میکروگرم متغیر است و میزان متوسط آن 180 میکروگرم در روز می‌باشد.

دریافت مقادیر تکمیلی مولیبدنوم به اندازه‌ی 75 میکروگرم در روز، میزان دریافت را به حداکثر مقدار مجاز بی‌خطر تخمین زده شده و میزان کافی دریافت روزانه‌ی مولیبدنوم از رژیم غذایی میرساند.
افراد مبتلا به هایپراوریسمی و یا نقرس باید در استفاده از مکمل‌های مولیبدنوم با دوزهای بالاتر از مقادیر RDA ایالات متحده احتیاط کنند.
استفاده از مولیبدنوم بخصوص تتراتیومولیبدات، برای درمان سرطان یا بیماری ویلسون تجربی می‌باشد.


ادامه بستن متن
عوارض جانبی: مصرف مولیبدنوم با دوزهای 10 تا 15 میلی‌گرم در روز با ایجاد سندرم شبه نقرس و هایپراوریسمی همراه ...

مصرف مولیبدنوم با دوزهای 10 تا 15 میلی‌گرم در روز با ایجاد سندرم شبه نقرس و هایپراوریسمی همراه می‌باشد. دوزهای تکمیلی مولیبدنوم تا 500 میکروگرم عموماً بخوبی تحمل می‌شوند.

هرچند، یک گزارش از آقایی وجود دارد که به دنبال مصرف مولیبدنوم با دوز 800 -300 میکروگرم در روز به مدت 18 روز دچار مسمومیت حاد با این ماده شده است. (به توضیحات مربوط به دوز بیش از اندازه‌ی دارو مراجعه کنید.)

ادامه بستن متن
تداخلات:  داروها
استامینوفن: دوزهای بالای مولیبدات میتواند متابولیسم استامینوفن را مهار کند. ...
 داروها
استامینوفن: دوزهای بالای مولیبدات میتواند متابولیسم استامینوفن را مهار کند.

 مکمل‌های غذایی
مس: دوزهای بالای مولیبدات میتواند از جذب مس ممانعت کند. همینطور، دوزهای بالای مس میتواند از جذب مولیبدنوم جلوگیری کرده و بطور کلی میزان مولیبدنوم را کاهش دهد.

  غذاها
دوزهای بالای مولیبدنوم میتوانند جذب مس را از غذاها مهار کنند.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: مکمل‌های مولیبدنوم معمولاً به فرم سدیم مولیبدات و گاهی به فرم آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. ... مکمل‌های مولیبدنوم معمولاً به فرم سدیم مولیبدات و گاهی به فرم آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. مولیبدنوم در فرآورده‌های ترکیبی شامل ترکیبات مولتی‌ویتامین/ مولتی‌مینرال وجود دارد.
دوز تکمیلی معمول 75 میکروگرم در روز می‌باشد. مقدار مولیبدنوم ذکر شده روی برچسب‌های مکمل‌های تغذیه‌ای، مقدار عنصر مولیبدنوم را ذکر می‌کند.
سازمان غذا و داروی آکادمی ملی علوم ایالات متحده مقدیر زیر را برای میزان دریافت روزانه‌ی مولیبدنوم از رژیم غذایی (DRI) توصیه می‌کند:

میزان DRI (روز/ میکروگرم)
میزان کافی دریافت (AI)
2    نوزادان
6-0 ماه
3    12-7 ماه
میزان مجاز دریافت روزانه (RDA)
17    کودکان
3-1 سال
22    8-4 سال
34    پسرها
13-9 سال
43    18-14 سال
34    دخترها
13-9 سال
43    18-14 سال
45    مردان
30-19 سال
45    50-31 سال
45    70-51 سال
45    بیشتر از 70 سال
45    زنان
30-19 سال
45    50-31 سال
45    70-50 سال
45    بیشتر از 70 سال
50    حاملگی
18-14 سال
50    30-19 سال
50    50-31 سال
50    شیردهی
18-14 سال
50    30-19 سال
50    50-31 سال


موارد زیر خلاصه‌ای از حداکثر میزان دریافت قابل تحمل (UL) برای گروه‌های سنی و شرایط مختلف می‌باشد:

غیر قابل تعیین    نوزادان
6 تا 0 ماه
غیر قابل تعیین    12-7 ماه
300    کودکان
3-1 سال
600    8 -4 سال
1100    13-9 سال
1700    نوجوانان
18-14 سال
2000    بالغین
19 سال و بیشتر
1700    حاملگی
18-14 سال
2000    19 سال و بیشتر
1700    شیردهی
18-14 سال
2000    19 سال و بیشتر

DV (میزان روزانه) برای مولیبدنوم که برای تعیین درصد ارزش غذایی روزانه بر روی برچسب‌های مکمل‌های تغذیه‌ای و مواد غذایی بکار میرود، 75 میکروگرم می‌باشد. مأخذ اطلاعات مربوط به DV برای مولیبدنوم براساس میزان برداشت کافی و مجاز تخمین زده شده از رژیم غذایی (ESADDI) در سال 1989 می‌باشد.


ادامه بستن متن
منابع غذایی: حبوبات، غلات، سبزیجات علفی، شیر، لوبیا، جگر و کلیه. حبوبات، غلات، سبزیجات علفی، شیر، لوبیا، جگر و کلیه. ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: مولیبدنوم
نام علمی(لاتین): Molybdenum
دسته بندی: مواد معدنی و مینرال ها
توضیحات علمی: زمانیکه مولیبدنوم، به فرم آمونیوم مولیبدات به TPN اضافه شد، حال بیمار بهتر شد. اثرات زیان‌آور کمبود ...

زمانیکه مولیبدنوم، به فرم آمونیوم مولیبدات به TPN اضافه شد، حال بیمار بهتر شد. اثرات زیان‌آور کمبود مولیبدنوم اساساً به دلیل تجمع سولفیت ناشی از کاتابولیسم L-سیستئین بود. سولفیت برای سیستم عصبی سمی می‌باشد و مولیبدنوم برای متابولیسم و تبدیل آن به فرم غیرسمی ضروری است. 
در حیوانات، در صورتیکه رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد تنگستن یا مس مصرف کنند دچار کمبود مولیبدنوم می‌شوند. تنگستن و مس هر دو آنتاگونیست مولیبدنوم می‌باشد. کمبود مولیبدنوم همچنین بصورت تجربی در بزها با مصرف رژیم غذایی خالص شده حاوی مقادیر بسیار کم مولیبدنوم ایجاد شده است. کمبود مولیبدنوم در حیوانات باعث کاهش وزن‌گیری، کاهش مصرف غذا، اختلال در تولید مثل و کم‌شدن امید به زندگی می‌شود.
دریافت زیاد مولیبدنوم بصورت آنتاگونیست مس عمل کرده و میتواند در حیوانات شرایطی ایجاد کند که به آن مولیبدنوزیس گفته می‌شود. در حال حاضر، ترکیبات حاوی مولیبدنوم مانند تتراتیومولیبدات در بررسی‌های کلینیکی برای درمان سرطان‌های متاستاز دهنده و بیماری ویلسون استفاده می‌شوند. استفاده از مواد آنتاگونیست مس در این بیماری‌ها با عنوان "درمان از طریق تخلیه‌ی مس بدن" شناخته می‌شود.


ادامه بستن متن
عملکرد: مولیبدنوم برای پیشگیری و درمان کمبود مولیبدنوم بکار میرود. همچنین اثرات آنتی‌کارسینوژن (ضد ایجاد ... مولیبدنوم برای پیشگیری و درمان کمبود مولیبدنوم بکار میرود. همچنین اثرات آنتی‌کارسینوژن (ضد ایجاد سرطان) نیز دارد.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: فرم فعال بیولوژیکی مولیبدنوم، کوفاکتور مولیبدنوم یا موکو (MOCO) می‌باشد. MOCO از اتم مولیبدنوم و ...

فرم فعال بیولوژیکی مولیبدنوم، کوفاکتور مولیبدنوم یا موکو (MOCO) می‌باشد. MOCO از اتم مولیبدنوم و بخش دی‌تیولن ساختار تری‌سیکلیک پیرانوپترین‌ها تشکیل شده است و ساده‌ترین فرم آن مولیبدوپترین می‌باشد. MOCO کوفاکتور آنزیم‌های انسانی می‌باشد: گزانتین دهیدروژناز (گزانتین: NAD+ اکسیدوردوکتاز)، گزانتین اکسیداز (فرمی از گزانتین دهیدروژناز)، سولفیت‌اکسیداز (سولفیت‌دهیدروژناز؛ سولفیت: فری‌سیتوکروم C اکسیدوردوکتاز)، و آلدهیداکسیداز (آلدهید: اکسیژن اکسیدوردوکتاز). گزانتین دهیدروژناز تبدیل هایپوگزانتین به گزانتین، و گزانتین به اوریک اسید را کاتالیز می‌کند.

علاوه بر اوریک اسید که محصول نهایی کاتابولیسم پورین می‌باشد، در این واکنش NADH نیز از NAD+ تولید می‌شود. گزانتین اکسیداز نیز واکنش‌های متابولیسم نهایی پورین را کاتالیز می‌کند. ولی در مورد گزانتین اکسیداز، که از گزانتین دهیدروژناز تولید می‌شود، NAD+ در واکنش شرکت نمی‌کند و یکی از گونه‌های فعال اکسیژن یعنی آنیون سوپراکسید، یکی از محصولات این واکنش می‌باشد.
سولفیت اکسیداز در متابولیسم اکسایش آمینواسیدهای گوگرددار میتونین و سیستئین شرکت دارد. سولفیت‌اکسیداز که در میتوکندریها قرار دارد سولفیت را به سولفات تبدیل می‌کند. سولفیت از متابولیسم سیستئین مشتق می‌شود. همچنین به فرم سولفیت‌های آزاد استفاده شده در افزودنی غذایی وارد بدن می‌شود. آلدهیداکسیداز در برخی از واکنش‌ها شامل کاتابولیسم پیریمیدین‌ها و تبدیلات بیولوژیکی گزانوبیوتیک‌ها نقش دارد.
کمبود کوفاکتور مولیبدنوم (MOCO) باعث بروز یک بیماری شدید در انسان می‌شود که معمولاً منجر به مرگ زودرس در دوران کودکی می‌شود. این ناهنجاری بصورت اتوزومال مغلوب به ارث میرسد. در این ناهنجاری تمام آنزیم‌های وابسته به MOCO - گزانتین دهیدروژناز، سولفیت اکسیداز، و آلدهیداکسیداز - تحت تأثیر قرار میگیرند.

کمبود MOCO نادر است. سایر علایم این کمبود مختلط آنزیمی عبارتند از: اختلالات شدید نورولوژیکی، عدسی‌ چشمی جابجا شده، عقب‌ماندگی ذهنی، افزایش دفع ادراری سولفیت، تیوسولفات، -S سولفوسیتسئین، تارین، هیپوگزانتین و گزانتین و کاهش سطوح سرمی و ادراری سولفات و اورات. کمبود منفرد سولفیت‌اکسیداز نیز شناخته شده است.

این حالت یک ناهنجاری اتوزومال مغلوب می‌باشد که در زمان تولد با تشنج، بیماری شدید نورولوژیکی و جابجایی عدسی تظاهر می‌یابد.
LinXian یک منطقه‌ی کوچک در Honan Province در شمال چین می‌باشد که یکی از بیشترین میزان شیوع سرطان مری را در دنیا دارد. مشخص شده است که مولیبدنوم در خاک این منطقه به طور قابل توجهی کم می‌باشد. برای اینکه نیترات موجود در خاک به مواد نیتروژنی لازم برای تغذیه‌ی گیاهان تبدیل شود، یک آنزیم وابسته به مولیبدنوم بنام نیترات‌ردوکتاز (در باکتریهای تثبیت کننده‌ی نیتروژن وجود دارد) لازم می‌باشد.

زمانیکه سطح مولیبدنوم در خاک کم باشد، نیترات به‌جای اینکه به آمین‌ها تبدیل شود، به نیتروزآمین‌ها تبدیل می‌شود که یک ماده‌ی کارسینوژن شناخته شده می‌باشد. از طریق غنی‌سازی خاک منطقه با مولیبدنوم مثلاً با آمونیوم مولیبدات، افرادیکه در این منطقه زندگی میکنند در معرض مقادیر کمتری از نیتروزآمین‌ها در رژیم غذایی خود قرار میگیرند و شیوع سرطان مری در آنها کاهش می‌یابد.
اثر احتمالی آنتی‌کارسینوژنیک در مثال بالا به دلیل تغذیه‌ی خاک با مولیبدنوم برای تولید مقادیر کمتر کارسینوژن‌ها می‌باشد. زمانیکه ساکنان منطقه از مولیبدنوم بعنوان مکمل استفاده کردند، این عمل تأثیری بر میزان بروز سرطان مری یا انواع دیگر سرطان نداشت.

به‌هر حال، مولیبدنوم به چندین دلیل احتمالی میتواند اثرات آنتی‌کارسینوژنیک داشته باشد. آلدهیداکسیداز میتواند در سم‌زدایی چند گزانوبیوتیک سرطان‌زا نقش داشته باشد. این مسئله نیاز به مطالعات بیشتر دارد. مولیبدنوم در ساختار کوفاکتورهایی وجود دارد که برای فعالیت آنزیمی برخی از میکروارگانیسم‌های موجود در روده‌ی بزرگ لازم می‌باشد.

برخی از این آنزیم‌های وابسته به مولیبدنوم نیز ممکن است در سم‌زدایی گزانوبیوتیک‌های سرطان‌زا نقش داشته باشند. این مسئله نیز نیاز به مطالعه و بررسی دارد. در نهایت، در مدلهای حیوانی نشان داده شده است که تخلیه‌ی منابع مس بدن رشد تومور را سرکوب می‌کند. شواهدی وجود دارد که بیان میکنند مس یک کوفاکتور مهم در آنژیوژنز می‌باشد و از این‌رو کمبود مس میتواند آنژیوژنز را سرکوب کند.

تتراتیومولیبدات، ترکیبی از مولیبدنوم که آنتاگونیست مس می‌باشد، در حال حاضر در بررسی‌های کلینیکی استفاده می‌شود تا مشخص شود آیا میتوان با تخلیه‌ی منابع مس بوسیله‌ی مولیبدنوم به رویکردی برای درمان سرطان رسید یا نه.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: مولیبدنوم در مکمل‌های غذایی به یکی از دو صورت سدیم مولیبدات یا آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. ...

مولیبدنوم در مکمل‌های غذایی به یکی از دو صورت سدیم مولیبدات یا آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. مولیبدنوم در غذاها اساساً به شکل کوفاکتورهای ارگانیک مولیبدنوم می‌باشد. میزان جذب مولیبدنوم در فرم‌های مکمل‌های غذایی از %88 تا %93 متغیر است و میزان جذب مولیبدنوم از غذاها %57 تا %88 می‌باشد.

جذب مولیبدنوم به سرعت از معده و روده‌ی باریک صورت میگیرد. مکانیسم جذب- فعال، غیرفعال یا هردو- نامشخص می‌باشد. به دنبال جذب، مولیبدنوم از طریق گردش خون پورت به کبد منتقل می‌شود و از طریق گردش خون سیستمیک به سایر بافت‌های بدن میرود. مولیبدات در خون بصورت متصل به آلفا- ماکروگلوبولین یا جذب شده به داخل گلبولهای قرمز حمل می‌شود. کبد و کلیه‌ها بیشترین مقدار مولیبدنوم را در خود حفظ میکنند.

در داخل سلولها، مولیبدنوم در تولید کوفاکتور مولیبدنوم شرکت میکنند. مولیبدنوم بصورت مولیبدات به داخل ادرار دفع می‌شود. مقداری مولیبدنوم به داخل صفرا دفع می‌شود. مکانیسم اصلی حفظ هومئوستاز مولیبدنوم، از طریق دفع آن (و به مقدار کمتر جذب آن) می‌باشد.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: در موارد کمبود مولیبدنوم ناشی از تغذیه‌ی کامل وریدی طولانی مدت، استفاده از مولیبدنوم اندیکاسیون ...

در موارد کمبود مولیبدنوم ناشی از تغذیه‌ی کامل وریدی طولانی مدت، استفاده از مولیبدنوم اندیکاسیون می‌یابد. علی‌رغم وجود برخی شواهد اپیدمیولوژیکی بیانگر شیوع بیشتر کارسینوم مری در ساکنان مناطقی که مولیبدنوم کمی در خاکشان دارند، هنوز اندیکاسیونی برای استفاده از مکمل مولیبدنوم در پیشگیری از سرطان وجود ندارد.

هیچ مدرک معتبری برای تأیید استفاده از مولیبدنوم در پیشگیری از آنمی، حفاظت در برابر پوسیدگی دندان و برخی موارد فقدان نیروی جنسی وجود ندارد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : استفاده از مولیبدنوم در افرادیکه به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی مولیبدنوم حساسیت ... استفاده از مولیبدنوم در افرادیکه به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی مولیبدنوم حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و مادران شیرده باید از استفاده از مکمل‌های مولیبدنوم با دوزهای بیشتر از مقادیر RDA ...

زنان باردار و مادران شیرده باید از استفاده از مکمل‌های مولیبدنوم با دوزهای بیشتر از مقادیر RDA ایالات متحده (75 میکروگرم در روز) اجتناب کنند. میزان دریافت روزانه‌ی مولیبدنوم از رژیم غذایی در ایالات متحده از 120 تا 240 میکروگرم متغیر است و میزان متوسط آن 180 میکروگرم در روز می‌باشد.

دریافت مقادیر تکمیلی مولیبدنوم به اندازه‌ی 75 میکروگرم در روز، میزان دریافت را به حداکثر مقدار مجاز بی‌خطر تخمین زده شده و میزان کافی دریافت روزانه‌ی مولیبدنوم از رژیم غذایی میرساند.
افراد مبتلا به هایپراوریسمی و یا نقرس باید در استفاده از مکمل‌های مولیبدنوم با دوزهای بالاتر از مقادیر RDA ایالات متحده احتیاط کنند.
استفاده از مولیبدنوم بخصوص تتراتیومولیبدات، برای درمان سرطان یا بیماری ویلسون تجربی می‌باشد.


ادامه بستن متن
عوارض جانبی: مصرف مولیبدنوم با دوزهای 10 تا 15 میلی‌گرم در روز با ایجاد سندرم شبه نقرس و هایپراوریسمی همراه ...

مصرف مولیبدنوم با دوزهای 10 تا 15 میلی‌گرم در روز با ایجاد سندرم شبه نقرس و هایپراوریسمی همراه می‌باشد. دوزهای تکمیلی مولیبدنوم تا 500 میکروگرم عموماً بخوبی تحمل می‌شوند.

هرچند، یک گزارش از آقایی وجود دارد که به دنبال مصرف مولیبدنوم با دوز 800 -300 میکروگرم در روز به مدت 18 روز دچار مسمومیت حاد با این ماده شده است. (به توضیحات مربوط به دوز بیش از اندازه‌ی دارو مراجعه کنید.)

ادامه بستن متن
تداخلات:  داروها
استامینوفن: دوزهای بالای مولیبدات میتواند متابولیسم استامینوفن را مهار کند. ...
 داروها
استامینوفن: دوزهای بالای مولیبدات میتواند متابولیسم استامینوفن را مهار کند.

 مکمل‌های غذایی
مس: دوزهای بالای مولیبدات میتواند از جذب مس ممانعت کند. همینطور، دوزهای بالای مس میتواند از جذب مولیبدنوم جلوگیری کرده و بطور کلی میزان مولیبدنوم را کاهش دهد.

  غذاها
دوزهای بالای مولیبدنوم میتوانند جذب مس را از غذاها مهار کنند.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: مکمل‌های مولیبدنوم معمولاً به فرم سدیم مولیبدات و گاهی به فرم آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. ... مکمل‌های مولیبدنوم معمولاً به فرم سدیم مولیبدات و گاهی به فرم آمونیوم مولیبدات موجود می‌باشد. مولیبدنوم در فرآورده‌های ترکیبی شامل ترکیبات مولتی‌ویتامین/ مولتی‌مینرال وجود دارد.
دوز تکمیلی معمول 75 میکروگرم در روز می‌باشد. مقدار مولیبدنوم ذکر شده روی برچسب‌های مکمل‌های تغذیه‌ای، مقدار عنصر مولیبدنوم را ذکر می‌کند.
سازمان غذا و داروی آکادمی ملی علوم ایالات متحده مقدیر زیر را برای میزان دریافت روزانه‌ی مولیبدنوم از رژیم غذایی (DRI) توصیه می‌کند:

میزان DRI (روز/ میکروگرم)
میزان کافی دریافت (AI)
2    نوزادان
6-0 ماه
3    12-7 ماه
میزان مجاز دریافت روزانه (RDA)
17    کودکان
3-1 سال
22    8-4 سال
34    پسرها
13-9 سال
43    18-14 سال
34    دخترها
13-9 سال
43    18-14 سال
45    مردان
30-19 سال
45    50-31 سال
45    70-51 سال
45    بیشتر از 70 سال
45    زنان
30-19 سال
45    50-31 سال
45    70-50 سال
45    بیشتر از 70 سال
50    حاملگی
18-14 سال
50    30-19 سال
50    50-31 سال
50    شیردهی
18-14 سال
50    30-19 سال
50    50-31 سال


موارد زیر خلاصه‌ای از حداکثر میزان دریافت قابل تحمل (UL) برای گروه‌های سنی و شرایط مختلف می‌باشد:

غیر قابل تعیین    نوزادان
6 تا 0 ماه
غیر قابل تعیین    12-7 ماه
300    کودکان
3-1 سال
600    8 -4 سال
1100    13-9 سال
1700    نوجوانان
18-14 سال
2000    بالغین
19 سال و بیشتر
1700    حاملگی
18-14 سال
2000    19 سال و بیشتر
1700    شیردهی
18-14 سال
2000    19 سال و بیشتر

DV (میزان روزانه) برای مولیبدنوم که برای تعیین درصد ارزش غذایی روزانه بر روی برچسب‌های مکمل‌های تغذیه‌ای و مواد غذایی بکار میرود، 75 میکروگرم می‌باشد. مأخذ اطلاعات مربوط به DV برای مولیبدنوم براساس میزان برداشت کافی و مجاز تخمین زده شده از رژیم غذایی (ESADDI) در سال 1989 می‌باشد.


ادامه بستن متن
منابع غذایی: حبوبات، غلات، سبزیجات علفی، شیر، لوبیا، جگر و کلیه. حبوبات، غلات، سبزیجات علفی، شیر، لوبیا، جگر و کلیه. ادامه بستن متن