پروبیوتیک
.
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده شامل لاکتو باسیلوس، بیفیدو باکتریوم و مخمرها هستند که ممکن است اثرات سودمندی روی میزبان به دنبال مصرف، از طریق افزایش بالانس میکروفلورای روده داشته باشند. استفاده غذایی از میکروارگانیسمهای زنده قدمت زیادی دارد.
نام لبنیات پرورده در کتاب مقدس و کتابهای مقدس هندی یافت میشود. شیرهای ترشیده و لبنیات پرورده مانند کفیر، Koumiss، leben و dahi اغلب برای مقاصد درمانی استفاده میشدند. تخمیر غذا به واسطه میکروارگانیسمها، یکی از قدیمیترین روشهای تهیه غذا است و غذاهای تخمیری، جایگاه مهمی در برنامه غذایی ملل مختلف دارد.
برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.
سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد
نام علمی: | پروبیوتیک |
---|---|
نام علمی(لاتین): | Probiotics |
دسته بندی: | پروبیوتیک ها |
توضیحات علمی: |
مطالب زیادی از Elie Metchinik off، پدرایمونولوژی مدرن، درباره فواید سلامتی باکتریهای ... مطالب زیادی از و تقریباً 1% تا10% از جمعیت رودهای شامل بیهوازیهای اختیاری شامل لاکتو باسیلوسLactobacillus، اشریشیا کلایE.coli، کلبسیلاKlebsiella، استرپتوکوکوسstreptococcus، استافیلوکوکوسStaphylococcus و باسیلوسbacillus. هستند. ارگانیسمهای هوازی در روده افراد سالم به استثناء غلظتهای ناچیز سودو موناسPseudompnas وجود ندارد. بخش اعظم باکتریها در کولون هستند و غلظت آنها بین 1011 تا 1012 واحد کلونی (CPU) در هر میلیلیتر متغیر است. همچنین این ارگانیسمها در تولید ویتامینهای مورد نیاز بدن مانند بیوتین، پنتوتنیک اسید و ویتامین B12، نقش دارند. به دنبال افزایش سن و یا مصرف آنتی بیوتیک، تغییر فلورای میکروبی روده، میتواند اثرات منفی روی سلامت بدن داشته باشد. پروبیوتیکهایی که به عنوان مکملهای غذایی و در غذاهای عملکردی مثل ماست به فروش میرسند، غالبا حاوی بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس هستند. پروبیوتیکها گاهی اوقات غذاهای کولونیک نامیده میشوند. بیشتر پروبیوتیکهای موجود در حال حاضر، باکتری هستند. بیفید و باکتریها بیهوازیهای گرم مثبت، غیرمتحرک، بدون اسپور و کاتالاز منفی هستند که دراشکال مختلف کوتاه، میلهای خمیده، میلهای چماقی شکل و میلههای Y شکل دیده میشوند. علت نامگذاری آنها، ظاهر Y شکل یا بیفیدی است. محتوای سیتوزین و گوانین DNA آنها بین mol 54% و mol 67% است. بیفید و باکتریها ارگانیسمهای ساکارولیتیکی هستند که استیک و لاکتیک اسید بدون CO2 تولید میکنند (به جز در طول استحاله گلوکونات) آنها همچنین به عنوان باکتریهای لاکتیک اسید (LAB) طبقهبندی میشوند. امروزه، 30 نوع از بیفید و باکتریها ایزوله شدهاند. بیفید و باکتریهایی که به عنوان پروبیوتیک مصرف میشوند شامل بیفید و باکتریوم ادلوسنتیس، بیفید و باکتریوم بیفیدوم، بیفید و باکتریوم انیمالیس، بیفید و باکتریوم ترموفیلوم، بیفید و باکتریوم بریو، بیفید و باکتریوم لانگوم، بیفید و باکتریوم اینفنتیس و بیفید و باکتیوم لاکتیس است. گونههای خاصی از بیفید و باکتریوم که به عنوان پروبیوتیک مصرف میشود شامل بیفید و باکتریوم بریو نژاد Yakult، بیفید و باکتریوم بریو RO70، بیفید و باکتریوم لاکتیس Bb12، بیفید و باکتریوم لانگوم RO23، بیفید و باکتریوم بیفیدوم RO71، بیفیدو باکتریوم اینفنتیس RO33، بیفید و باکتریوم لانگوم BB536 و بیفید و باکتریوم لانگوم SBT-2928. لاکتو باسیل همچنین به عنوان باکتریهای لاکتیک اسید (LA B) طبقهبندی میشود. امروزه 56 نوع از جنس لاکتوباسیلوس شناخته شده است. لاکتو باسیلهای مصرفی به عنوان پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس برویس، لاکتو باسیلوس بولگاریکوس، لاکتو باسیلوس کازئی، لاکتو باسیلوس سلوبیوسوس، لاکتو باسیلوس کریسپاتوس، لاکتو باسیلوس کورواتوس، لاکتو باسیلوس فرمنتوم، لاکتو باسیلوس GG (لاکتو باسیلوس رمنوسوس یا لاکتو باسیلوس کازئی زیر گونه رمنوسوس) لاکتو باسیلوس گاسری، لاکتو باسیلوس ژونسونی، لاکتو باسیلوس پلنتاروم و لاکتو باسیلوس سالیواروس است. لاکتو باسیلوس پلنتاروم نژاد 299V از خمیر ترشیده منشأ میگیرد. لاکتو باسیلوس پلنتاروم خودش منشاء انسانی دارد. دیگر نژادهای پروبیوتیکی لاکتو باسیلوس، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس BG2FO4، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس INT-9، لاکتو باسیلوس پلنتاروم ST31، لاکتو باسیلوس روتری، لاکتو باسیلوس ژونسونی LA1، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس NCFB 1748، لاکتو باسیلوس کازنی شیروتا، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس NCFM، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس DDS-1، لاکتو باسیلوس دل بروکی زیر گرونه دل بروکی، لاکتو باسیلوس دل بروکی زیر گرونه بولگاریکوس نوع 2038، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس SBT-2062، لاکتو باسیلوس برویس، لاکتو باسیلوس سالیواریوس UCC 118 و لاکتو باسیلوس پاراکازئی زیر گونه پاراکازئی F 19 هستند. استرپتوکوکوس ترموفیلوس که در شیر و فرآوردههای لبنی یافت میشود، پروبیوتیکی است که در تولید ماست نقش دارد. استرپتوکوکوس سالیواروس زیر گرونه ترموفیلوس نوع 1131 نژاد پروبیوتیکی دیگری است. |
عملکرد: |
پروبیوتیکها ممکن است عملکردهای ضدمیکروبی، تنظیم ایمنی، آنتی کار سینوژنیک، ضد اسهالی، آنتی آلرژنیک ...
پروبیوتیکها ممکن است عملکردهای ضدمیکروبی، تنظیم ایمنی، آنتی کار سینوژنیک، ضد اسهالی، آنتی آلرژنیک و آنتی اکسیدانی داشته باشند. ادامه بستن متن |
مکانیسم عمل: |
اکتو باسیلوس پلنتاروم 299V مشتق از خمیر ترشیده برای بهبود بیماران با عفونتهای باکتریایی روده را ...
اکتو باسیلوس پلنتاروم 299V مشتق از خمیر ترشیده برای بهبود بیماران با عفونتهای باکتریایی روده را مفید است. این باکتریوم با خاصیت چسبندگی خود، عملکرد سدی موکوس روده را تقویت و از اتصال باکتریهای پاتوژن به دیواره روده پیشگیری میکند. بیفید و باکتریوم بریو، کمپیلوباکترژژونی را از مدفوع کودکان مبتلا به انتریت حذف میکند،اگرچه سرعت درمان کمتر از افرادی است که اریترومایسین دریافت میکنند. لاکتو باسیلوس GG، کلسترودیوم دیفیسیل را در بیماران با کولیت عودکننده حذف میکند و تکمیل فرمول شیر نوزادان با بیفیدو باکتریوم بیفیدوم و استرپتوکوکوس ترموفیلوس بروز روتا ویروس و اسهال را در کودکان بستری کاهش میدهد. به علاوه بعضی پروبیوتیکها مواد ضد میکروبی به نام باکتریوسین ترشح میکنند. باکتریوسین به دست آمده از لاکتو باسیلوس پلنتاروم ST31، یک پروبیوتیک مشتق از خمیر ترشیده، یک پپتید 20 آمینواسیدی است. باکتریوسین متفاوتی از نژاد دیگری از لاکتوز باسیلوس پلنتاروم جدا شده که حاوی 27 آمینو اسید و باقیمانده لانتیونین است. این نوع باکتریوسین به عنوان لانتی بیوتیک طبقهبندی میشود. به نظر میرسد لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و بیفید باکتریوم بیفیدوم فعالیت فاگوسیتی ایمنی غیرویژه گرانولوسیتهای گردش خون را افزایش میدهند. این اثر ممکن است تا قسمتی برای تحریک پاسخهای IgA در نوزدان آلوده با روتاویروس مفید باشد. لاکتو باسیلوس سالیواریوس UCC118 و لاکتو باسیلوس جانسونی LA1 در افراد سالم باعث افزایش در عملکرد فاگوسیتی مونوسیتها و گرانولوسیتهای خون محیطی میشوند. لاکتوباسیلوس جانسونی LA1 و نه لاکتوباسیلوس سالیواریوس UCC118 بسامد اشعه گاما را در تولید مونوسیتهای خون محیطی افزایش میدهند. دیفیسل ممکن است بخشی به علت هضم پروتئولیتیک توکسین A و توکسین B توسط پروتئاز ترشحی باشد. لاکتو باسیلوس رامنوسوس GG و بیفید و باکتریوم لاکتیس Bb12 سبب بهبودی قابل توجهی در اگزمای آتوپیک کودکان با منشا غذایی میشوند. مکانیسم اثر آنها شلاته کردن یونهای فلزی (آهن، مس)، مقابله با گونههای فعال اکسیژن و فعالیت احیا کنندگی است. |
موارد مصرف: |
پروبیوتیکها، به دلیل فوایدی که در پیشگیری و درمان بعضی اختلالات گوارشی مانند اسهال ناشی از ...
پروبیوتیکها، به دلیل فوایدی که در پیشگیری و درمان بعضی اختلالات گوارشی مانند اسهال ناشی از آنتیبیوتیک، اسهال عفونی و ویروسی و اکثر اسهالهای قابل ملاحظهای ناشی از روتاویروسها در نوزادان و کودکان، عدم تحمل لاکتوز، نقص سوکراز و مالتاز و بیماری التهابی روده دارند، به طور گستردهای مورد استفاده قرار گرفتهاند. پروبیوتیکها ممکن است در افرادی که آلرژی غذایی دارند نیز، مفید باشند اما شواهد حمایتکننده، مقدماتی است. این باکتریها ممکن |
موارد منع مصرف : |
پروبیوتیکها در افرادی دارای حساسیت به هر جز محصولات حاوی پروبیوتیکها، منع مصرف دارد. پروبیوتیکها در افرادی دارای حساسیت به هر جز محصولات حاوی پروبیوتیکها، منع مصرف دارد. ادامه بستن متن |
موارد احتیاط: |
زنان باردار و مادران شیرده، فقط در صورت تجویز پزشک میتوانند مکملهای غذایی پروبیوتیک را مصرف ...
زنان باردار و مادران شیرده، فقط در صورت تجویز پزشک میتوانند مکملهای غذایی پروبیوتیک را مصرف کنند. استفاده از پروبیوتیکها برای درمان هر اختلالی باید تحت نظارت پزشکی باشد. ادامه بستن متن |
عوارض جانبی: |
شایعترین عوارض جانبی مصرف پروبیوتیکها، عوارض گوارشی شامل نفخ و یبوست است. پروبیوتیکها به طور کلی ...
شایعترین عوارض جانبی مصرف پروبیوتیکها، عوارض گوارشی شامل نفخ و یبوست است. پروبیوتیکها به طور کلی به خوبی تحمل میشوند. چهار مورد از بیماریهای قارچی ساکارومایسز بولاردی گزارش شده است. تمام بیماران کاتتر داشتند و بیماری قارچی تصور میشود به علت تماس با کاتتر باشد. گزارشات کمی از باکتریمیا لاکتو باسیلوس و اندوکاردیت وجود دارد. در تمام موارد، شرایط زیر وجود داشت: سرطان، دیابت ملیتوس و جراحی اخیر. یک مورد مرگ ثانویه به لاکتو باسیلوس باکتریمیا گزارش شده است. یک مورد گزارش مننژیت در اثر بیفیدوباکتریوم در یک نوزاد وجود دارد. ادامه بستن متن |
تداخلات: |
مکملهای غذایی پرهبیوتیکها: مصرف پرهبیوتیکها همراه با پروبیوتیکها ممکن است اثر پروبیوتیکها ... مکملهای غذایی پرهبیوتیکها: مصرف پرهبیوتیکها همراه با پروبیوتیکها ممکن است اثر پروبیوتیکها را افزایش دهد. (پرهبیوتیکها و سیم بیوتیکها را ببینید.) ادامه بستن متن |
نحوه و میزان مصرف: |
فرآوردههای پروبیوتیک زیادی موجود هستند. این مواد حاوی نژادهای مختلف لاکتو باسیلوس، نژادهای مختلف ...
فرآوردههای پروبیوتیک زیادی موجود هستند. این مواد حاوی نژادهای مختلف لاکتو باسیلوس، نژادهای مختلف بیفیدو باکتریوم، ترکیبی از لاکتو باسیل و بیفیدوباکتر و ترکیبی از پروبیوتیکها و پرهبیوتیکها هستند. دوزهای معمول پروبیوتیکها از 1 تا 10 بیلیون واحد تشکیلدهنده کلونی (CFU) در مدت کمی از یک هفته است. پروبیوتیکها برای حفظ اثرشان روی میکرواکولوژی روده حداقل باید چند بار در هفته مصرف شوند. |