سینبیوتیک
.
سینبیوتیکها به ترکیبی از مکملهای غذایی گفته میشود که از پروبیوتیکها و پرهبیوتیکها تشکیل شدهاند. پروبیوتیکها (پروبیوتیکها را ببینید) مکملهای غذایی میکروبی زنده هستند که به شکل مفیدی میزبان را با بهبود تعادل میکروفلور رودهای تحت تأثیر قرار میدهند.
پرهبیوتیکها (پرهبیوتیکها را ببینید) مواد غذایی غیرقابل هضم هستند، به طور معمول الیگوساکاریدها و دیساکاریدها که با تحریک انتخابی رشد و/ یا فعالیت تعداد محدودی از گونههای باکتریهای ساکن در رودهی بزرگ، اثر مفیدی در میزبان دارند.
برای مشاهده متن مرجع و
رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.
سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد
نام علمی: | سینبیوتیک |
---|---|
نام علمی(لاتین): | Synbiotics |
دسته بندی: | پروبیوتیک ها |
توضیحات علمی: |
سینبیوتیکها میتوانند بقای ارگانیسمهای پروبیوتیک را با فراهم کردن
سوبسترای خاص برای ارگانیسم ...
سینبیوتیکها میتوانند بقای ارگانیسمهای پروبیوتیک را با فراهم کردن
سوبسترای خاص برای ارگانیسم پروبیوتیک جهت تخمیر آن، بهبود بخشند. مکملهای
سینبیوتیک که در حال حاضر در دسترس هستند، شامل ترکیبی از بیفیدوباکتر و
فروکتو ـ الیگوساکاریدها (FOS)، Lactobacillus GG و اینولینها و
بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلها و FOS یا اینولینها هستند. ادامه بستن متن |
عملکرد: |
سینبیوتیکها ممکن است فعالیتهای ضدمیکروبی، ضدسرطانی، تنظیمکننده ایمنی، ضداسهال، آنتی آلرژن، کاهش ...
سینبیوتیکها ممکن است فعالیتهای ضدمیکروبی، ضدسرطانی، تنظیمکننده ایمنی، ضداسهال، آنتی آلرژن، کاهش دهنده چربی و کاهش دهنده قند داشته باشند. آنها ممکن است در بهبود جذب و تعادل مواد معدنی مؤثر باشد و میتوانند فعالیت ضداستئوپروزی نیز داشته باشند. ادامه بستن متن |
مکانیسم عمل: |
فعالیت ضدمیکروبی سینبیوتیکها را میتوان مربوط به جزء پروبیوتیک این مواد دانست. باکتریها ...
فعالیت ضدمیکروبی سینبیوتیکها را میتوان مربوط به جزء پروبیوتیک این مواد دانست. باکتریها میتوانند عملکرد محافظتی مخاط رودهای را تقویت کرده و در جلوگیری از اتصال باکتریهای پاتوژن به دیوارهی روده و خارج کردن آنها کمک کنند. این باکتریها میتوانند مواد ضدمیکروبی ساخته و پاسخهای اختصاصی و غیراختصاصی آنتیژنی را تحریک کنند. الیگوساکاریدهای پرهبیوتیک توسط باکتریهای پروبیوتیک تخمیر میشوند و مانند دیگر باکتریهای ساکن در کولون، به بوتیرات و اسیدهای چرب کوتاه زنجیره تبدیل میگردند. بوتیرات توقف رشد و افزایش تمایز سلولی را القا کرده و ممکن است موجب تنظیم افزایشی آپوپتوز گردد، که سه اثر احتمالی برای فعالیت ضدسرطانی بوتیرات هستند. باکتریهای پروبیوتیک میتوانند به برخی کارسینوژنها متصل شده و آنها را غیرفعال کنند و ممکن است بهصورت مستقیم، رشد بعضی از تومورها و همچنین برخی باکتریها که عوامل پیش سرطانی را به سرطانی تبدیل میکنند، را مهار کنند. مکانیسم اثر الیگوساکاریدها در تنظیم سطوح سرمی گلوکز ناشناخته است اما میتواند به علل گوناگونی رخ دهد. الیگوساکاریدها میتوانند تخلیهی معده را به تأخیر بیندازند و/ یا زمان گذر روده کوچک را کاهش دهند. این امر میتواند توسط اسیدهای چرب کوتاه زنجیره تولید شده از الیگوساکاریدها در کولون انجام شود. اسیدهای چرب کوتاه زنجیره میتوانند انقباضات ایلئوم را تحریک کرده و تخلیهی ایلئوم را کوتاه کنند. |
فارماکوکینتینک: |
اثربخشی پروبیوتیکها به توانایی آنها در بقا در محیط اسیدی معده و شرایط قلیایی در دئوونوم و توانایی ...
اثربخشی پروبیوتیکها به توانایی آنها در بقا در محیط اسیدی معده و شرایط قلیایی در دئوونوم و توانایی آنها در اتصال به مخاط روده بزرگ و کلونیزه شدن در کولون بستگی دارد. الیگوساکاریدها توسط بیفیدوباکتریها، لاکتوباسیلها و بعضی باکتریهای دیگر در کولون تخمیر میشوند تا اسیدهای چرب کوتاه زنجیره از جمله استات، پروپیونات و بوتیرات؛ گازهای هیدروژن، هیدروژن سولفید، دیاکسید کربن و متان؛ لاکتات، پیرووات، سوکسینات و فورمات بسازند. استات، پروپیونات و بوتیرات که در کولونوسیتها متابولیزه نشدهاند، از کولون جذب شده و از طریق جریان خون وریدی به کبد منتقل میشوند. این اسیدهای چرب کوتاه زنجیره بهصورت وسیعی در سلولهای کبدی متابولیزه میشوند. |
موارد مصرف: |
سینبیوتیکها برای موارد مصرف مشابه پرهبیوتیکها و پروبیوتیکها مفید است. برخی از آنها میتوانند ...
سینبیوتیکها برای موارد مصرف مشابه پرهبیوتیکها و پروبیوتیکها مفید است. برخی از آنها میتوانند در مقابل عوامل بیماری زای روده محافظت ایجاد کنند و شدت برخی بیماریهای التهابی روده را بهبود بخشند. برخی از آنها میتوانند در اسهال مرتبط با آنتیبیوتیک همچنین بعضی اسهالهای عفونی و ویروسی مفید باشند. آنها میتوانند اثرات افزایش ایمنی، ضدسرطانی، ضداستئوپروز، تنظیم گلوکز و چربی داشته باشند. ادامه بستن متن |
موارد منع مصرف : |
سینبیوتیکها در افراد مبتلا به حساسیت نسبت به هریک از اجزای مکمل حاوی سینبیوتیک منع مصرف ...
سینبیوتیکها در افراد مبتلا به حساسیت نسبت به هریک از اجزای مکمل حاوی سینبیوتیک منع مصرف دارد. ادامه بستن متن |
موارد احتیاط: |
زنان باردار و مادران شیرده باید فقط با توصیه پزشک از مکمل سینبیوتیک استفاده کنند. زنان باردار و مادران شیرده باید فقط با توصیه پزشک از مکمل سینبیوتیک استفاده کنند. ادامه بستن متن |
عوارض جانبی: |
شایعترین عارضه جانبی سینبیوتیکها، نفخ است. شایعترین عارضه جانبی سینبیوتیکها، نفخ است. ادامه بستن متن |
تداخلات: |
مکملهای غذایی مواد معدنی (کلسیم، منیزیم): مصرف همزمان مکملهای کلسیم یا منیزیم به همراه ... مکملهای غذایی مواد معدنی (کلسیم، منیزیم): مصرف همزمان مکملهای کلسیم یا منیزیم به همراه سینبیوتیکها ممکن است جذب کولونی این مواد معدنی را افزایش دهد. غذاها سینبیوتیکها، از طریق الیگوساکاریدهای پرهبیوتیک خود، میتوانند جذب رودهای کلسیم و منیزیم موجود در غذا را افزایش دهند. ادامه بستن متن |
نحوه و میزان مصرف: |
مکملهای سینبیوتیک که در حال حاضر در دسترس هستند، شامل ترکیباتی از بیفیدوباکتریها و فروکتو ـ ...
مکملهای سینبیوتیک که در حال حاضر در دسترس هستند، شامل ترکیباتی از بیفیدوباکتریها و فروکتو ـ الیگوساکاریدها (FOS)، لاکتوباسیلوس GG و اینولینها و بیفیدوباکتریها و لاکتوباسیلها و FOS یا اینولینها هستند. ترکیبات جدیدی در حال ورود به بازار میباشد. دریافت پروبیوتیک به طور معمول از 1 تا 10 میلیارد واحد تشکیل دهنده کولونی به مدت چند بار در هفته میتواند باشد. دوزهای پرهبیوتیکها، به شکل سینبیوتیکها، متغیر است. ادامه بستن متن |