پروتئینهای وِی
.
پروتئینهای وِی یکی از دو گروه اصلی پروتئینهای شیر گاو را تشکیل میدهند. گروه دیگر کازئینها هستند. کازئینها حدود 80% از کل پروتئین شیر گاو را شامل میشوند، در حالی که پروتئین وِی حدود 20% باقیمانده را تشکیل میدهد. پروتئین وِی، به عنوان یک فرآورده طبیعی فرعی، از فرآیند تولید پنیر به دست میآید.
شیر خام علاوه بر پروتئینها، حاوی چربی، لاکتوز ومواد دیگر نیز میباشد. شیر خام عمل آوری میشود تا محصولات غنی از پروتئین از جمله پروتئین وِی تغلیظ شده (WPC) و پروتئین وِی ایزوله (WPI) تولید گردد.
پروتئینهای وی شامل پروتئینهای با ارزش بیولوژیک بالا و پروتئینهای دارای عملکردهای مختلف، میباشد. پروتئینهای وِی اصلی، بتا – لاکتوگلوبولین و آلفا – لاکتوگلوبولین هستند، دو پروتئین گلوبولار اصلی که 70 تا 80% از کل پروتئین وِی را شامل میشوند.
برای مشاهده متن مرجع و رفرنس
در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید
نام برند
پی اند اف فارماP & F PHARMA
کشور تولید کننده
اسپانیانام شرکت عرضه کننده
روشن نهاد حکیمتعداد در هر بسته
100 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
ایلیا پارستعداد در هر بسته
1500 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
ایلیا پارستعداد در هر بسته
1818 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
ایلیا پارستعداد در هر بسته
1000 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
ایلیا پارستعداد در هر بسته
2270 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالسوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد
نام علمی: | پروتئینهای وِی |
---|---|
نام علمی(لاتین): | Whey Proteins |
دسته بندی: | پروتئین ها و اسیدهای آمینه |
توضیحات علمی: |
پروتئینهای با مقدار کم شامل ایمونو گلوبولینهای lgG، lgA و lgM، به ویژه lgG، گلیکو ماکرو پپتیدها، ...
پروتئینهای با مقدار کم شامل ایمونو گلوبولینهای lgG، lgA و lgM، به ویژه lgG، گلیکو ماکرو پپتیدها، سرم آلبومین گاوی، لاکتوفرین، لاکتوپراکسیداز و لیزوزیم هستند. پروتئین وِی همچنین شامل پپتیدهای کوچک تر مشتق از پروتئینهای مختلف اند که بیو پپتید نامیده میشوند. برخی انواع مختلف پروتئینهای وِی در بازار موجودند. پروتئین وِی تغلیظ شده، غنی از پروتئینهای وِی و در عین حال حاوی چربی و لاکتوز است. برخی پروتئینهای وِی تغلیظ شده حاوی مقادیر بالاتر ایمونوگلوبولینها هستند. پروتئین وِی ایزوله، چربی و لاکتوز اندکی دارد. فرآیندهای مختلفی برای تهیه پروتئین وِی ایزوله موجوداست. پروتئینهای وِی ایزوله با تغییر یونی، پروتئین زیادی دارند اما گلیکوماکروپپتید، لاکتوفرین، لاکتو پراکسیداز و برخی پپتیدهای فعال بیولوژیکی در آنها کم است. پروتئینهای وی ایزوله میکرو فیلتراسیونی / اولترا فیلتراسیونی، مقادیر بالاتر گلیکو ماکروپپتید، لاکتوفرین، لاکتو پراکسیداز و پپتیدهای فعال بیولوژیکی را دارا میباشد، اما سرم آلبومین گاوی کمتری دارند. نکته
جالب توجه این که، سرم آلبومین گاوی، در کنار بتا – لاکتو گلوبولین و lgG1،
پروتئینهای سرشار از توالی گلوتامیل سیستئین هستند. گلوتامیل سیستئین پیش
ساز گلوتاتیون است. میکروفیلتراسیون با جریان متقاطع یک پروتئین وِی
ایزوله تولید میکند که بیش از 90% آن را پروتئینهای غیر دناتوره و دارای
تمام زیرگروههای مهم با حفظ نسبتهای طبیعی تشکیل میدهد و فاقد چربی و
لاکتوز است. |
عملکرد: |
پروتئینهای وِی ممکن است عملکرد ضد میکروبی و تنظیم کننده ایمنی داشته باشند. همچنین ممکن است دارای ...
پروتئینهای وِی ممکن است عملکرد ضد میکروبی و تنظیم کننده ایمنی داشته باشند. همچنین ممکن است دارای فعالیت آنتی اکسیدانی نیز باشند. ادامه بستن متن |
مکانیسم عمل: |
مکانیسم اثر احتمالی ضد میکروبی پروتئینهای وِی ممکن است با آزمودن فعالیت برخی از پروتئینهای وِی ...
مکانیسم اثر احتمالی ضد میکروبی پروتئینهای وِی ممکن است با آزمودن فعالیت برخی از پروتئینهای وِی مشخص شود. لاکتوفرین به سختی به آهن متصل شده است. آهن یک ماده ضروری برای رشد میکروبها، به ویژه باکتریهای پاتوژن است. لاکتوفرین ممکن است جذب سطحی و/ یا نفوذ باکتری و ویروس به دیواره روده را مهار کند. لاکتوپراکسیداز ممکن است با تولید گونههای فعال اکسیژن از طریق فعالیت آنزیم، میکرو ارگانیسمها را غیر فعال کرده یا از بین ببرد. ایمونو گلوبولینها نیز ممکن است در ایمنی غیر فعال نقش داشته باشند. این دی پپتید نیز پیش ساز گلوتاتیون است. نشانههایی وجود دارد که دریافت پروتئینهای وِی، سطوح گلوتاتیون مونوسیت را افزایش میدهد. سطوح افزایش یافته گلوتاتیون ممکن است در عملکرد احتمالی تنظیم کننده ایمنی توسط پروتئین وی شرکت داشته باشد، همان طور که به عملکرد آنتی اکسیدانی آن کمک میکند. علاوه بر این، لاکتوفرین ممکن است فعالیت تنظیم ایمنی داشته باشد. |
فارماکوکینتینک: |
فارماکوکینتیک پروتئینهای وِی باید مشابه سایر پروتئینهای رژیم غذایی باشد. نشانههایی وجود دارد که ...
فارماکوکینتیک پروتئینهای وِی باید مشابه سایر پروتئینهای رژیم غذایی باشد. نشانههایی وجود دارد که لاکتوفرین و برخی ایمونو گلوبولینهای دیگرِ موجود در پروتئین وِی نسبت به سایر پروتئینها به تجزیه پروتئولیتیک مقاوم تر هستند. برخی پروتئینها ممکن است به پپتیدهایی که قابل جذب بوده وفعالیتهای مختلفی دارند (پپتیدهای فعالِ بیولوژیکی) تجزیه شوند. برخی (مثل سرم آلبومین گاوی، بتا – لاکتوگلوبولین) ممکن است در طول هضم خود گلوتامیل سیتئین تولید کنند که جذب شده و به عنوان پیش ساز گلوتاتیون در برخی بافتها ذخیره میشود. ادامه بستن متن |
موارد مصرف: |
پروتئینهای وِی ممکن است در تغذیه برخی نوزادان و سایر افراد مفید باشند، برخی شواهد بسیار مقدماتی ... پروتئینهای وِی ممکن است در تغذیه برخی نوزادان و سایر افراد مفید باشند، برخی شواهد بسیار مقدماتی نشان میدهند این پروتئینها ممکن است اثرات تنظیم ایمنی و ضد سرطان داشته باشند. هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه این پروتئینها سریع تر از دیگر منابع پروتئینی، عضله بسازند، وجود ندارد. ادامه بستن متن |
موارد منع مصرف : |
مصرف پروتئینهای وِی در افرادی که به پروتئینهای شیر حساسیت دارند، ممنوع است. مصرف پروتئینهای وِی در افرادی که به پروتئینهای شیر حساسیت دارند، ممنوع است. ادامه بستن متن |
موارد احتیاط: |
موارد منع مصرف را ببینید. موارد منع مصرف را ببینید. ادامه بستن متن |
عوارض جانبی: |
موردی گزارش نشده است. گرچه، انتظار میرود افرادی که به فرآوردههای شیرحساسیت دارند، با مصرف پروتئین ...
موردی گزارش نشده است. گرچه، انتظار میرود افرادی که به فرآوردههای شیرحساسیت دارند، با مصرف پروتئین وِی علایم آلرژی از جمله علایم جدی احتمالی را تجربه کنند. ادامه بستن متن |
تداخلات: |
هیچ تداخل شناخته شدهای با داروها، مکملهای غذایی، غذاها یا گیاهان وجود ندارد. هیچ تداخل شناخته شدهای با داروها، مکملهای غذایی، غذاها یا گیاهان وجود ندارد. ادامه بستن متن |
نحوه و میزان مصرف: |
چندین نوع مکمل پروتئین وِی موجود است، از جمله پروتئین وی تغلیظ شده، پروتئین وِی ایزوله با تغییر ...
چندین نوع مکمل پروتئین وِی موجود است، از جمله پروتئین وی تغلیظ شده، پروتئین وِی ایزوله با تغییر یونی، پروتئین وِی ایزوله میکروفیلتراسیونی/ اولترافیلتراسیونی و پروتئین وِی هیدرولیز شده. برخی فرآوردهها مخلوطی از اشکال مختلف اند و برخی نیز با مواد دیگر مثل آمینو اسیدهای شاخه دار و اِل – گلوتامین غنی شدهاند. میزان دوز مصرفی مختلف است. برخی افراد (از جمله ورزشکاران) پروتئین وِی را به عنوان مکمل پروتئینی روزانه 10 تا 25 گرم استفاده میکنند وبرخی افراد نیز دوزهای بالاتری مصرف میکنند. |
نام برند
پی اند اف فارماP & F PHARMA
کشور تولید کننده
اسپانیانام شرکت عرضه کننده
روشن نهاد حکیمتعداد در هر بسته
100 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
ایلیا پارستعداد در هر بسته
1500 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
ایلیا پارستعداد در هر بسته
1818 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
ایلیا پارستعداد در هر بسته
1000 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی.شکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
دوبیسDOOBIS