پروآنتوسیانیدین
.
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور به مخلوط پروسیانیدین استخراج شده از دانههای انگور (Vitis vinfera) اشاره دارد. پروسیانیدینها مشتق از دسته فلاوان – 3- اول فلاوونوئیدها میباشد. این دسته شامل (+)- کاتچین (Catechin) و
(-)- اپی کاتچین، است. پروسیانیدینها دیمر و الیگومرهای کاتچین و اپی کاتچین و استرهای اسید گالیک آنها میباشد. پروسیانیدینها در منابع گیاهی به صورت گستردهای وجود داشته و در دانههای انگور، کاکائو و شکلات، سیب، نارگیل، بادام، توت، تمشک و در پوست درخت کاج به میزان بیشتری یافت میشوند.
برای مشاهده متن مرجع و
رفرنس در کتاب PDR
for Nutritional Supplements اینجا
کلیک کنید.
سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: | پروآنتوسیانیدین |
---|---|
نام علمی(لاتین): | Grape seed proanthocyanidins |
دسته بندی: | آنتی اکسیدان ها/ملکول های گیاهی/فیتوکمیکال ها |
توضیحات علمی: |
پرو آنتوسیانیدینهای دانه انگور به طور عمده از دیمر، تریمر و تترامرهای کاتچین و اپی کاتچین و ...
پرو آنتوسیانیدینهای دانه انگور به طور عمده از دیمر، تریمر و تترامرهای کاتچین و اپی کاتچین و گالاتهای آنها تشکیل شدهاند. همچنین حاوی مقادیر کمتری از پنتامرها، هگزامرها و هپتامرهای این فلاوون – 3- الها و گالاتهای آنها میباشد. دیمرها و الیگومرهای پروسیانیدین به عنوان پروسیانیدین الگیومر (OPCs) و الیگومرهای پروسیانیدولیک ویا PCOs نیز شناخته میشوند. پروسیانیدینهای دانه انگور حدود 60 تا 70% پلی فنول موجود در انگور را تشکیل میدهند. پروسیانیدینها در شکل خالص خود بدون رنگ میباشد. (فلاوونوئیدهای کاکائو و پیکنوگنول رانیز ببنید) ادامه بستن متن |
عملکرد: |
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد آتروژنی ...
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد آتروژنی هستند. ادامه بستن متن |
مکانیسم عمل: |
از یافتهها اینگونه برمیآید که پروسیانیدینهای دانه انگور در محیط آزمایشگاه فعالیت آنتی اکسیدانی ...
از یافتهها اینگونه برمیآید که پروسیانیدینهای دانه انگور در محیط آزمایشگاه فعالیت آنتی اکسیدانی دارند. فعالیت آنتی اکسیدانی آنها مقابله با رادیکالهای هیدروکسیل و پروکسیل و مهار اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی پایین میباشد. به نظر میرسد توان مهار کنندگی پراکسیداسیون لیپیدها، متناسب با درجه پلیمریزاسیون این مولکولها افزایش مییابد. بنابراین پروآنتو سیانیدین دانه انگور، با تعداد بیشتری واحد کاتچین و اپی کاتچین نسبت به ترکیبات دارای واحدهای کمتر، فعالیت آنتی اکسیدانی قوی تری نشان میدهد. علاوه بر این به نظر میرسد که موقعیت پیوند میان واحدهای درون فلاوون نیز در فعالیت مهار پراکسیداسیون لیپیدی موثر باشد. ایزومرهای پروسیانیدین دارای یک پیوند داخل فلاوونی 6-4 فعالیت مهاری قوی تر نسبت به ترکیبات دارای پیوند 8-4 دارند. در نهایت، به نظر میرسد که وجود گروه گالات، فعالیت مهار کنندگی پروسیانیدینها در مورد پراکسیداسیون لیپیدی را تحت تأثیر قرار میدهد. یک دیمر پروسیانیدین با گروه گالات که در موقعیت 3 – هیدروکسی پیوند دارد، نسبت به دیمر بدون چنین گروهی، قدرت مهار کنندگی بیشتری در پراکسیداسیون لیپیدی دارد. پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور فعالیت ضد التهابی، ضد سرطانزایی و آنتی آنتروژنی در محیط آزمایشگاه نشان میدهند. این فعالیتها، بیشتر از خاصیت آنتی اکسیدانی این مولکول ناشی میشود. از یافتهها اینگونه برمیآید که پروآنتوسیانیدینها برای برخی خطوط سلولی سرطان روده انسان در محیط کشت سیتوتوکسیک هستند. تنظیم آپوپتوز توسط پروآنتوسیانیدین در این خطوط سلولی،مکانیسم احتمالی دیگری برای فعالیت ضد سرطانزایی آنها میباشد. ادامه بستن متن |
فارماکوکینتینک: |
فارماکوکینتیک پروآنتوسیانیدینها در انسانها به میزان کمی شناخته شده است. به نظر میرسد که این مواد ...
فارماکوکینتیک پروآنتوسیانیدینها در انسانها به میزان کمی شناخته شده است. به نظر میرسد که این مواد تا حدودی جذب میشوند. با این حال، دامنه جذب به طور وسیعی وابسته به فرد و در میان ترکیبات مختلف پروآنتو سیانیدینهای دانه انگور متنوع میباشد. ادامه بستن متن |
موارد مصرف: |
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور ممکن است فعالیت ضد التهابی و ضد سرطانی داشته باشند، با برخی اشکال ...
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور ممکن است فعالیت ضد التهابی و ضد سرطانی داشته باشند، با برخی اشکال پراکسیداسیون لیپیدی مقابله کرده و از قلب، کبد و مویرگها در برابر صدمات اکسیداتیو محافظت کنند. اثبات نقش این مواد در درمان آرتریت، وریدهای واریسی، رتینوپاتی دیابتی و برخی آلرژیها نیاز به کارآزماییهای بالینی بیشتری دارد. ادامه بستن متن |
موارد منع مصرف : |
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور در افراد دارای حساسیت شناخته شده به هر جز محصولات حاوی پرو ...
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور در افراد دارای حساسیت شناخته شده به هر جز محصولات حاوی پرو آنتوسیانیدین دانه انگور منع مصرف دارد. ادامه بستن متن |
موارد احتیاط: |
مکمل پروآنتوسیانیدین دانه انگور باید توسط زنان باردار و مادران شیرده اجتناب شود. مکمل پروآنتوسیانیدین دانه انگور باید توسط زنان باردار و مادران شیرده اجتناب شود. ادامه بستن متن |
نحوه و میزان مصرف: |
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور در محصولاتی با عنوان عصاره دانه انگور در دسترس میباشد. این محصولات ...
پروآنتوسیانیدینهای دانه انگور در محصولاتی با عنوان عصاره دانه انگور در دسترس میباشد. این محصولات حاوی پروسیانیدین و همچنین کاتچین و اپی کاتچین هستند. دوزهای معمول 50 تا 100 میلیگرم روزانه میباشد. محصولات با نام OPCs یا PCOs (الیگومرهای پروسیانیدولیک) عموماً عصارههای دانه انگور هستند. ادامه بستن متن |