بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

کاتچین‌ها

کاتچین‌ها

.

کاتچین‌ها به دسته فلاون – 3- اُل فلاوونوئید‌ها تعلق دارند. کاتچین‌های چای سبز فلاوون – 3- ال‌هایی هستند که در برگ‌های چای سبز (Camellia Sinensis) یافت می‌شوند. چهار کاتچین اصلی در برگهای چای سبز (-)- اپی گالوکاتچین گالات (EGCG)، (-)- اپی کاتچین گالات (EGC)، (-)- اپی‌گالو کاتچین (EGC) و (-)- اپی کاتچین (EC) می‌باشد.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

نام علمی: کاتچین‌ها
نام علمی(لاتین): Green tea Catechins
دسته بندی: آنتی اکسیدان ها/ملکول های گیاهی/فیتوکمیکال ها
توضیحات علمی: اینها مواد پلی فنولی می‌باشد برگ‌های چای سیاه مقادیر بسیار کمتر از این کاتچین‌ها را دارند. این به ... اینها مواد پلی فنولی می‌باشد برگ‌های چای سیاه مقادیر بسیار کمتر از این کاتچین‌ها را دارند. این به خاطر این می‌باشد که برگ‌های چای سیاه تحت تخمیر بیش از حد قرار می‌گیرند که طی آن اکثریت کاتچین‌ها به طورآنزیمی به رنگدانه‌های اصلی برگ‌های چای سیاه، تئافلاوین و تئاروبیژن اکسیده می‌شوند.

کاتچین‌های چای سبز تقریباً 30% وزن خشک برگهای چای سبز را تشکیل می‏دهد. از بین کاتچین‌ها، EGCG بارزترین آنها در برگ چای سبز می‌باشد. چای سبز، یک دم کرده آبی برگ چای است که برای قرن‌ها آشامیدنی سنتی چین و ژاپن بوده است.

در این کشورها، این تفکر وجود دارد که چای سبز فواید زیادی برای سلامتی دارد و در کنترل بسیاری از بیماریها موثر است. مطالعات نشان می‌دهد که چای سبز ممکن است اثر ضد سرطانی و همچنین آنتی آتروژنیک داشته باشد.

خواص سلامتی چای سبز مربوط به کاتچین‌های آن که ترکیباتی پلی فنولیک با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، مرتبط است. به نظر می‏رسد EGCG قوی‌ترین آنتی اکسیدان در میان تمام کاتچین‌های چای سبز می‌باشد.
ادامه بستن متن
عملکرد:  کاتچین‌های چای سبز فعالیت آنتی اکسیدانی دارند. همچنین ممکن است فعالیت ضد التهابی، ضد ...  کاتچین‌های چای سبز فعالیت آنتی اکسیدانی دارند. همچنین ممکن است فعالیت ضد التهابی، ضد سرطان‌زایی ضد آنتروژنی، ترموژنی و ضد میکروبی داشته باشد.
ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: فعالیت‌های آنتی اکسیدانی کاتچین‌های چای سبز، نابودی گونه‌های فعال اکسیژن مانند رادیکال‌های ... فعالیت‌های آنتی اکسیدانی کاتچین‌های چای سبز، نابودی گونه‌های فعال اکسیژن مانند رادیکال‌های سوپراکسید، هیدروکسیل و پروکسیل، مهار پراکسیداسیون لیپیدی، مهار اکسیداسیون '2- داکسی گوانوزین به 8- هیدروکسی –
'2- داکسی گوانوزین در DNA و مهاراکسیداسیون لیپوپروتئینهای با چگالی کم می‌باشد. به نظر می‏رسد EGCG بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را در میان سایر کاتچین‌های چای سبز داشته‏ و نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد که نسبت به گلوتاتیون احیا شده و آسکوربات آنتی اکسیدان قوی تری است.

فعالیت ضد سرطان‌زایی احتمالی کاتچین‌های چای سبز ممکن است ناشی ازمکانیسم‌های مختلفی باشد. تحقیقات بسیاری روی EGCG انجام شده و به نظر می‏رسد که این ماده قوی‌ترین توان آنتی اکسیدانی و همچنین بیشترین فعالیت ضد سرطانی را در میان کاتچین‌های چای سبز دارا باشد.

برخی مطالعات نشان می‌دهد که EGCG رگ‌زایی را مهار کرده، EGCG و همچنین EGC و ECG آپوپتوز را در برخی رده‌های سلول توموری القا می‏کنند. همچنین نشان داده شده که ECG و EGCG فسفریلاسیون تیروزین گیرنده تیروز کیناز PDGF-Rbeta (گیرنده فاکتور رشد مشتق از پلاکت – بتا) و مسیر پیام ده رو به پایین را مهار کرده و در نتیجه، ترانسفورماسیون سلول‌های گلیوبلاستوما را نیز مهار می‏کند.

فقط کاتچین‌های چای سبز دارای گروه گالات دارای این فعالیت هستند. کاتچین‌های چای سبز، سنتز برخی آنزیم‌های فاز II کبدی را که در سم زدایی از برخی زنوبیوتیک‌ها شامل سرطان زا‌های شیمیایی دخیل هستند را، تنظیم افزایشی می‏کنند.

به‏علاوه فعالیت احتمالی این ترکیبات در جلوگیری از تبدیل شدن به بدخیمی و مهار رشد تومورها، کاتچین‌های چای سبز ممکن است خاصیت ضد متاستازی نیز داشته باشند. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که EGCG آنزیم پروتئولیتیک اوروکیناز را مهار می‏کند. اوروکیناز آنزیمی است که سلول‌های سرطانی برای تهاجم به بافت طبیعی و ایجاد متاستاز از آن استفاده می‌کنند.

EGCG و ECG متالوپروتئیناز – 2 (MMP-2) (که به عنوان ژلاتیناز A نیز شناخته می‌شود) و متالوپروتئیناز – 9 (MMP-9) (که به‏عنوان ژلاتیناز B شناخته می‌شود) را مهار می‏کنند. به نظر می‏رسد این آنزیم‌ها نقش مهمی در تهاجم و متاستاز تومور داشته باشند. EGCG نیز بیان گیرنده‌های آندروژنی را در سلول‌های سرطان پروستات انسانی در محیط کشت تنظیم کاهشی کرده و در نتیجه فعالیت آندروژن را مهار می‏کنند.

این عملکرد و همچنین اثر مهاری آن روی
5- آلفاردوکتاز، ممکن است مسئول اثر ضد تکثیری EGCG روی سلول‌های سرطان پروستات انسانی باشد.

فعالیت احتمالی ضد التهابی کاتچین‌های چای سبز ممکن است بیشتر ناشی از فعالیت آنتی اکسیدانی آنها باشد. مطالعات نشان می‌دهد که EGCG فعالیت فاکتورهای رونویسی: NF-KappaB و AP-1، که هر دو ممکن است بسیاری از فعالیت‌های التهابی را وساطت کرده وهردو توسط گونه‌های واکنش دهنده اکسیژن فعال شوند، را مهار می‏کند. فعالیت آنتی اکسیدانی EGCG ممکن است به خودی خود این مهار را وساطت کنند.

فعالیت آنتی آتروژنی کاتچین‌ها نیز با مکانیسم‌های مختلفی قابل توجیه است.

PDGF-R بتا، که در بالا شرح داده شد، ممکن است در تکثیر عضله صاف دخیل باشد. تکثیر عضله صاف در فرایند پاتوژن آترواسلکروز نقش دارد. مطالعات نشان می‌دهد که EGCG و ECG فسفریلاسیون تیروزینی PDGF-R بتا و مسیر پیام رسانی تحت آن و در نتیجه، تکثیر عضله صاف را مهار می‏کنند.

مهار اکسیداسیون لیپوپروتئین‌های با چگالی کم نیز یک مکانیسم ضد آتروژنی احتمالی دیگر می‌باشد. کاتچین‌های چای سبز فعالیت آنتی ترومبیک هم دارند و ممکن است در کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول LDL موثر باشند. به نظر می‏رسد که اثر ضد ترومبوزی در سطح پلاکت باشد.کاتچین‌ها تجمع پلاکتی القا شده توسط کلاژن و ADP را در رت مهار می‏کنند.

مکانیزم احتمالی کاهندگی کلسترول نامعلوم می‌باشد. این تفکر وجود دارد که کاتچین‌های چای سبز ممکن است ترشح نمک‌های صفراوی و دفع مدفوعی کلسترول را تحریک کنند.

از یافته‌ها اینگونه برمی‏آید که کاتچین‌های چای سبز فعالیت ترموژنیک را تحریک می‏کند. مکانیزم مفروض برای این مورد مهارآنزیم کاتکول – O- متیل ترانسفراز است که نوراپی نفرین را غیر فعال می‏کند.

مکانیزم فعالیت احتمالی ضد میکروبی کاتچین‌های چای سبز مشخص نیست.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: فارماکوکینتیک کاتچین‌های چای سبز در انسان هنوز به طور کامل شناخته نشده است. این ترکیبات پس از بلع ... فارماکوکینتیک کاتچین‌های چای سبز در انسان هنوز به طور کامل شناخته نشده است. این ترکیبات پس از بلع از مسیر گوارشی جذب می‌شوند. سطوح خونی کاتچین‌های مختلف اندازه‌گیری شده است. با این حال، وضعیت جذب، انتشار، متابولیسم و دفع آنها، نامعلوم است. یک مطالعه انسانی که اخیرا صورت گرفته، نشان داد که کاتچین‌های چای سبز عموما در خون در قسمت‌های غنی ازپروتئین پلاسما و در لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا یافت می‌شوند.

این ترکیبات همچنین در لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) یافت شده‏اند اما معلوم نیست که اگر به مقادیر کافی در LDL موجود باشند، تا چه حد در مقاومت آن نسبت به اکسیداسیون موثر هستند.

یک مطالعه انسانی که اخیرا صورت گرفته است، دو متابولیت کاتچین را پس از خوردن چای سبز در ادرار شناسایی کرد. این متابولیت‌ها (-)-5 (5’, 4’, 3’- تری هیدروکسی فنیل) – گاما – والرولاکتون و (-) – 5- (4’,3’ – دی هیدروکسی – فنیل) – گاما – والرولاکتون می‌باشد.

به نظرمی‏رسد که این متابولیتها توسط میکروارگانیسم روده‌ای به ترتیب از پیش سازهای EGC و EC تولید می‌شوند. این متابولیت‌ها در پلاسما و مدفوع نیز یافت شده‏اند. مطالعات فارماکوکینتیک انسانی بیشتر در مورد کاتچین‌های چای سبز، برای درک بهتر اثرات احتمالی سودمند این ترکیبات ضروری است.

ادامه بستن متن
موارد مصرف:  کاتچین‌های چای سبز ممکن است فعالیت‌های ضد سرطان زایی، ضد آترواسکلروز، ضد التهابی و ضد میکروبی ...  کاتچین‌های چای سبز ممکن است فعالیت‌های ضد سرطان زایی، ضد آترواسکلروز، ضد التهابی و ضد میکروبی داشته‏باشند. اثرات گرمازایی این ترکیبات ممکن است در کنترل وزن بدن مفید باشد. در یک مطالعه که اخیرا صورت گرفته است، پیشنهادی مبنی بر اینکه کاتچین‌های چای سبز ممکن است درآپنه هنگام خواب مفید باشد، وجود دارد. همچنین ممکن است ترکیباتی محافظ استخوان، پوست، دهان و دندان و نورون بوده و برای بیماران دیابتی مفید باشند.
ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : مکمل کاتچین چای سبز در افرادی که به هر جز فرآورده‌های حاوی کاتچین چای سبز حساسیت دارند منع مصرف ... مکمل کاتچین چای سبز در افرادی که به هر جز فرآورده‌های حاوی کاتچین چای سبز حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و زنان شیرده باید از مکمل‌های کاتچین چای سبز تا انجام مطالعات بلند مدت در مورد ایمنی آن ... زنان باردار و زنان شیرده باید از مکمل‌های کاتچین چای سبز تا انجام مطالعات بلند مدت در مورد ایمنی آن اجتناب کنند. کاتچین‌ها ممکن است تجمع پلاکتی را کاهش دهند. افرادی که از دارویی کاهنده تجمع پلاکتی مانند آسپرین یا وارفارین استفاده می‏کنند و افراد مواجه با خونریزی‌های اکتسابی یا ژنتیکی، باید در مصرف مکمل‌های کاتچین چای سبز احتیاط کنند.
مصرف مکمل کاتچین چای سبز باید قبل از هرگونه عمل جراحی قطع شود.
ادامه بستن متن
تداخلات: داروها

داروهای مهار کننده پلاکتی: کاتچین‌های چای سبز ممکن است اثرات این داروها را افزایش ...
داروها

داروهای مهار کننده پلاکتی: کاتچین‌های چای سبز ممکن است اثرات این داروها را افزایش دهند.

کافئین: کاتچین‌های چای سبز و کافئین ممکن است اثرات سینرژیک در افزایش گرمازایی داشته باشند. کاتچین‌های چای سبز می‌توانند کاتکول –O-متیل ترانسفراز، آنزیمی که اپی نفرین را متابولیزه می‏کند، را مهار کرده و کافئین هم ممکن است فسفودی استراز AMP حلقوی، آنزیمی که AMP حلقوی القا شده توسط نوراپی نفرین را متابولیزه می‏کند را مهار کند.
عوامل شیمی درمانی: مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که کاتچین‌های چای سبز، اثرات عوامل شیمی درمانی مانند دوکسورپسین doxorubicin را افزایش داده و ممکن است از سمیت آنها بکاهند. هیچ داده انسانی در این مورد وجود ندارد.
ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: مکمل‌های کاتچین چای سبز در تعدادی از فرمول‌های عصاره چای سبز در دسترس می‌باشد. EGCG کاتچین اصلی در ... مکمل‌های کاتچین چای سبز در تعدادی از فرمول‌های عصاره چای سبز در دسترس می‌باشد. EGCG کاتچین اصلی در این مکمل‌ها است. دوزهای معمول حاوی 125 میلی‌گرم تا 250 میلی‌گرم روزانه کاتچین می‌باشد. تعدادی محصولات غذایی چای سبز نیز موجود می‌باشد.


ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: کاتچین‌ها
نام علمی(لاتین): Green tea Catechins
دسته بندی: آنتی اکسیدان ها/ملکول های گیاهی/فیتوکمیکال ها
توضیحات علمی: اینها مواد پلی فنولی می‌باشد برگ‌های چای سیاه مقادیر بسیار کمتر از این کاتچین‌ها را دارند. این به ... اینها مواد پلی فنولی می‌باشد برگ‌های چای سیاه مقادیر بسیار کمتر از این کاتچین‌ها را دارند. این به خاطر این می‌باشد که برگ‌های چای سیاه تحت تخمیر بیش از حد قرار می‌گیرند که طی آن اکثریت کاتچین‌ها به طورآنزیمی به رنگدانه‌های اصلی برگ‌های چای سیاه، تئافلاوین و تئاروبیژن اکسیده می‌شوند.

کاتچین‌های چای سبز تقریباً 30% وزن خشک برگهای چای سبز را تشکیل می‏دهد. از بین کاتچین‌ها، EGCG بارزترین آنها در برگ چای سبز می‌باشد. چای سبز، یک دم کرده آبی برگ چای است که برای قرن‌ها آشامیدنی سنتی چین و ژاپن بوده است.

در این کشورها، این تفکر وجود دارد که چای سبز فواید زیادی برای سلامتی دارد و در کنترل بسیاری از بیماریها موثر است. مطالعات نشان می‌دهد که چای سبز ممکن است اثر ضد سرطانی و همچنین آنتی آتروژنیک داشته باشد.

خواص سلامتی چای سبز مربوط به کاتچین‌های آن که ترکیباتی پلی فنولیک با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند، مرتبط است. به نظر می‏رسد EGCG قوی‌ترین آنتی اکسیدان در میان تمام کاتچین‌های چای سبز می‌باشد.
ادامه بستن متن
عملکرد:  کاتچین‌های چای سبز فعالیت آنتی اکسیدانی دارند. همچنین ممکن است فعالیت ضد التهابی، ضد ...  کاتچین‌های چای سبز فعالیت آنتی اکسیدانی دارند. همچنین ممکن است فعالیت ضد التهابی، ضد سرطان‌زایی ضد آنتروژنی، ترموژنی و ضد میکروبی داشته باشد.
ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: فعالیت‌های آنتی اکسیدانی کاتچین‌های چای سبز، نابودی گونه‌های فعال اکسیژن مانند رادیکال‌های ... فعالیت‌های آنتی اکسیدانی کاتچین‌های چای سبز، نابودی گونه‌های فعال اکسیژن مانند رادیکال‌های سوپراکسید، هیدروکسیل و پروکسیل، مهار پراکسیداسیون لیپیدی، مهار اکسیداسیون '2- داکسی گوانوزین به 8- هیدروکسی –
'2- داکسی گوانوزین در DNA و مهاراکسیداسیون لیپوپروتئینهای با چگالی کم می‌باشد. به نظر می‏رسد EGCG بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را در میان سایر کاتچین‌های چای سبز داشته‏ و نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد که نسبت به گلوتاتیون احیا شده و آسکوربات آنتی اکسیدان قوی تری است.

فعالیت ضد سرطان‌زایی احتمالی کاتچین‌های چای سبز ممکن است ناشی ازمکانیسم‌های مختلفی باشد. تحقیقات بسیاری روی EGCG انجام شده و به نظر می‏رسد که این ماده قوی‌ترین توان آنتی اکسیدانی و همچنین بیشترین فعالیت ضد سرطانی را در میان کاتچین‌های چای سبز دارا باشد.

برخی مطالعات نشان می‌دهد که EGCG رگ‌زایی را مهار کرده، EGCG و همچنین EGC و ECG آپوپتوز را در برخی رده‌های سلول توموری القا می‏کنند. همچنین نشان داده شده که ECG و EGCG فسفریلاسیون تیروزین گیرنده تیروز کیناز PDGF-Rbeta (گیرنده فاکتور رشد مشتق از پلاکت – بتا) و مسیر پیام ده رو به پایین را مهار کرده و در نتیجه، ترانسفورماسیون سلول‌های گلیوبلاستوما را نیز مهار می‏کند.

فقط کاتچین‌های چای سبز دارای گروه گالات دارای این فعالیت هستند. کاتچین‌های چای سبز، سنتز برخی آنزیم‌های فاز II کبدی را که در سم زدایی از برخی زنوبیوتیک‌ها شامل سرطان زا‌های شیمیایی دخیل هستند را، تنظیم افزایشی می‏کنند.

به‏علاوه فعالیت احتمالی این ترکیبات در جلوگیری از تبدیل شدن به بدخیمی و مهار رشد تومورها، کاتچین‌های چای سبز ممکن است خاصیت ضد متاستازی نیز داشته باشند. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که EGCG آنزیم پروتئولیتیک اوروکیناز را مهار می‏کند. اوروکیناز آنزیمی است که سلول‌های سرطانی برای تهاجم به بافت طبیعی و ایجاد متاستاز از آن استفاده می‌کنند.

EGCG و ECG متالوپروتئیناز – 2 (MMP-2) (که به عنوان ژلاتیناز A نیز شناخته می‌شود) و متالوپروتئیناز – 9 (MMP-9) (که به‏عنوان ژلاتیناز B شناخته می‌شود) را مهار می‏کنند. به نظر می‏رسد این آنزیم‌ها نقش مهمی در تهاجم و متاستاز تومور داشته باشند. EGCG نیز بیان گیرنده‌های آندروژنی را در سلول‌های سرطان پروستات انسانی در محیط کشت تنظیم کاهشی کرده و در نتیجه فعالیت آندروژن را مهار می‏کنند.

این عملکرد و همچنین اثر مهاری آن روی
5- آلفاردوکتاز، ممکن است مسئول اثر ضد تکثیری EGCG روی سلول‌های سرطان پروستات انسانی باشد.

فعالیت احتمالی ضد التهابی کاتچین‌های چای سبز ممکن است بیشتر ناشی از فعالیت آنتی اکسیدانی آنها باشد. مطالعات نشان می‌دهد که EGCG فعالیت فاکتورهای رونویسی: NF-KappaB و AP-1، که هر دو ممکن است بسیاری از فعالیت‌های التهابی را وساطت کرده وهردو توسط گونه‌های واکنش دهنده اکسیژن فعال شوند، را مهار می‏کند. فعالیت آنتی اکسیدانی EGCG ممکن است به خودی خود این مهار را وساطت کنند.

فعالیت آنتی آتروژنی کاتچین‌ها نیز با مکانیسم‌های مختلفی قابل توجیه است.

PDGF-R بتا، که در بالا شرح داده شد، ممکن است در تکثیر عضله صاف دخیل باشد. تکثیر عضله صاف در فرایند پاتوژن آترواسلکروز نقش دارد. مطالعات نشان می‌دهد که EGCG و ECG فسفریلاسیون تیروزینی PDGF-R بتا و مسیر پیام رسانی تحت آن و در نتیجه، تکثیر عضله صاف را مهار می‏کنند.

مهار اکسیداسیون لیپوپروتئین‌های با چگالی کم نیز یک مکانیسم ضد آتروژنی احتمالی دیگر می‌باشد. کاتچین‌های چای سبز فعالیت آنتی ترومبیک هم دارند و ممکن است در کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول LDL موثر باشند. به نظر می‏رسد که اثر ضد ترومبوزی در سطح پلاکت باشد.کاتچین‌ها تجمع پلاکتی القا شده توسط کلاژن و ADP را در رت مهار می‏کنند.

مکانیزم احتمالی کاهندگی کلسترول نامعلوم می‌باشد. این تفکر وجود دارد که کاتچین‌های چای سبز ممکن است ترشح نمک‌های صفراوی و دفع مدفوعی کلسترول را تحریک کنند.

از یافته‌ها اینگونه برمی‏آید که کاتچین‌های چای سبز فعالیت ترموژنیک را تحریک می‏کند. مکانیزم مفروض برای این مورد مهارآنزیم کاتکول – O- متیل ترانسفراز است که نوراپی نفرین را غیر فعال می‏کند.

مکانیزم فعالیت احتمالی ضد میکروبی کاتچین‌های چای سبز مشخص نیست.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: فارماکوکینتیک کاتچین‌های چای سبز در انسان هنوز به طور کامل شناخته نشده است. این ترکیبات پس از بلع ... فارماکوکینتیک کاتچین‌های چای سبز در انسان هنوز به طور کامل شناخته نشده است. این ترکیبات پس از بلع از مسیر گوارشی جذب می‌شوند. سطوح خونی کاتچین‌های مختلف اندازه‌گیری شده است. با این حال، وضعیت جذب، انتشار، متابولیسم و دفع آنها، نامعلوم است. یک مطالعه انسانی که اخیرا صورت گرفته، نشان داد که کاتچین‌های چای سبز عموما در خون در قسمت‌های غنی ازپروتئین پلاسما و در لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا یافت می‌شوند.

این ترکیبات همچنین در لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) یافت شده‏اند اما معلوم نیست که اگر به مقادیر کافی در LDL موجود باشند، تا چه حد در مقاومت آن نسبت به اکسیداسیون موثر هستند.

یک مطالعه انسانی که اخیرا صورت گرفته است، دو متابولیت کاتچین را پس از خوردن چای سبز در ادرار شناسایی کرد. این متابولیت‌ها (-)-5 (5’, 4’, 3’- تری هیدروکسی فنیل) – گاما – والرولاکتون و (-) – 5- (4’,3’ – دی هیدروکسی – فنیل) – گاما – والرولاکتون می‌باشد.

به نظرمی‏رسد که این متابولیتها توسط میکروارگانیسم روده‌ای به ترتیب از پیش سازهای EGC و EC تولید می‌شوند. این متابولیت‌ها در پلاسما و مدفوع نیز یافت شده‏اند. مطالعات فارماکوکینتیک انسانی بیشتر در مورد کاتچین‌های چای سبز، برای درک بهتر اثرات احتمالی سودمند این ترکیبات ضروری است.

ادامه بستن متن
موارد مصرف:  کاتچین‌های چای سبز ممکن است فعالیت‌های ضد سرطان زایی، ضد آترواسکلروز، ضد التهابی و ضد میکروبی ...  کاتچین‌های چای سبز ممکن است فعالیت‌های ضد سرطان زایی، ضد آترواسکلروز، ضد التهابی و ضد میکروبی داشته‏باشند. اثرات گرمازایی این ترکیبات ممکن است در کنترل وزن بدن مفید باشد. در یک مطالعه که اخیرا صورت گرفته است، پیشنهادی مبنی بر اینکه کاتچین‌های چای سبز ممکن است درآپنه هنگام خواب مفید باشد، وجود دارد. همچنین ممکن است ترکیباتی محافظ استخوان، پوست، دهان و دندان و نورون بوده و برای بیماران دیابتی مفید باشند.
ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : مکمل کاتچین چای سبز در افرادی که به هر جز فرآورده‌های حاوی کاتچین چای سبز حساسیت دارند منع مصرف ... مکمل کاتچین چای سبز در افرادی که به هر جز فرآورده‌های حاوی کاتچین چای سبز حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و زنان شیرده باید از مکمل‌های کاتچین چای سبز تا انجام مطالعات بلند مدت در مورد ایمنی آن ... زنان باردار و زنان شیرده باید از مکمل‌های کاتچین چای سبز تا انجام مطالعات بلند مدت در مورد ایمنی آن اجتناب کنند. کاتچین‌ها ممکن است تجمع پلاکتی را کاهش دهند. افرادی که از دارویی کاهنده تجمع پلاکتی مانند آسپرین یا وارفارین استفاده می‏کنند و افراد مواجه با خونریزی‌های اکتسابی یا ژنتیکی، باید در مصرف مکمل‌های کاتچین چای سبز احتیاط کنند.
مصرف مکمل کاتچین چای سبز باید قبل از هرگونه عمل جراحی قطع شود.
ادامه بستن متن
تداخلات: داروها

داروهای مهار کننده پلاکتی: کاتچین‌های چای سبز ممکن است اثرات این داروها را افزایش ...
داروها

داروهای مهار کننده پلاکتی: کاتچین‌های چای سبز ممکن است اثرات این داروها را افزایش دهند.

کافئین: کاتچین‌های چای سبز و کافئین ممکن است اثرات سینرژیک در افزایش گرمازایی داشته باشند. کاتچین‌های چای سبز می‌توانند کاتکول –O-متیل ترانسفراز، آنزیمی که اپی نفرین را متابولیزه می‏کند، را مهار کرده و کافئین هم ممکن است فسفودی استراز AMP حلقوی، آنزیمی که AMP حلقوی القا شده توسط نوراپی نفرین را متابولیزه می‏کند را مهار کند.
عوامل شیمی درمانی: مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که کاتچین‌های چای سبز، اثرات عوامل شیمی درمانی مانند دوکسورپسین doxorubicin را افزایش داده و ممکن است از سمیت آنها بکاهند. هیچ داده انسانی در این مورد وجود ندارد.
ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: مکمل‌های کاتچین چای سبز در تعدادی از فرمول‌های عصاره چای سبز در دسترس می‌باشد. EGCG کاتچین اصلی در ... مکمل‌های کاتچین چای سبز در تعدادی از فرمول‌های عصاره چای سبز در دسترس می‌باشد. EGCG کاتچین اصلی در این مکمل‌ها است. دوزهای معمول حاوی 125 میلی‌گرم تا 250 میلی‌گرم روزانه کاتچین می‌باشد. تعدادی محصولات غذایی چای سبز نیز موجود می‌باشد.


ادامه بستن متن