تاثیر مشاوره تغذیه ای در کنترل کم خونی ناشی از کمبود آهن
کم خونی ناشی از کمبود آهن یکی از شایع ترین اختلالات تغذیه ای در سرتاسر دنیا بویژه در کشورهای در حال توسعه مثل هند است.
کودکان کم سن و سال و زنان در سن باروری دو گروهی هستند که بیش از بقیه افراد در معرض کم خونی ناشی از کمبود آهن قرار دارند.
بخشی از دلایل شیوع کمبود آهن و کم خونی ناشی از کمبود آهن این است که این اختلالات علائم آشکار بسیار اندکی دارند و در نتیجه مشاوره تغذیه ای می تواند تا حد زیادی از بروز آنها جلوگیری کند.
در مطالعه ای که اخیرا توسط محققان هندی انجام شد، تاثیر مشاوره تغذیه ای در کنترل کم خونی ناشی از کمبود آهن ارزیابی شد.
در این مطالعه زنان روستایی که در سن باروری بودند ابتدا مورد غربالگری کم خونی قرار گرفتند. سپس به دو گروه تقسیم شدند که یکی از گروهها مشاوره های تغذیه ای دریافت کردند و دیگری بدور از هر گونه مشاوره تغذیه ای قرار گرفتند.
پارامترهای هماتولوژیکی این زنان به همراه وضعیت تغذیه ای آنها در طول مدت مطالعه گردآوری شد.
نتایج مطالعه نشان می داد در پایان بررسی تفاوت آماری چشمگیری در پارامترهای هماتولوژیکی در بین دو گروهی که مشاوره تغذیه ای دریافت کرده یا نکرده بودند وجود دارد. همچنین وضعیت تغذیه ای این دو گروه نیز بسیار با یکدیگر تفاوت داشت.
این تحقیق نشان می دهد علاوه بر مصرف مکمل های آهن و فولیک اسید، مشاوره تغذیه ای هم می تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از ابتلا به کم خونی ناشی از کمبود آهن ایفا کند.
نتایج این تحقیق اخیرا در مجله International Journal of Community Medicine and Public Health به چاپ رسید.
Impact study of nutritional education as a controlling measure of iron deficiency anemia
برای مشاهده مقاله روی سایت مبدا به زبان اصلی اینجا کلیک کنید
کودکان کم سن و سال و زنان در سن باروری دو گروهی هستند که بیش از بقیه افراد در معرض کم خونی ناشی از کمبود آهن قرار دارند.
بخشی از دلایل شیوع کمبود آهن و کم خونی ناشی از کمبود آهن این است که این اختلالات علائم آشکار بسیار اندکی دارند و در نتیجه مشاوره تغذیه ای می تواند تا حد زیادی از بروز آنها جلوگیری کند.
در مطالعه ای که اخیرا توسط محققان هندی انجام شد، تاثیر مشاوره تغذیه ای در کنترل کم خونی ناشی از کمبود آهن ارزیابی شد.
در این مطالعه زنان روستایی که در سن باروری بودند ابتدا مورد غربالگری کم خونی قرار گرفتند. سپس به دو گروه تقسیم شدند که یکی از گروهها مشاوره های تغذیه ای دریافت کردند و دیگری بدور از هر گونه مشاوره تغذیه ای قرار گرفتند.
پارامترهای هماتولوژیکی این زنان به همراه وضعیت تغذیه ای آنها در طول مدت مطالعه گردآوری شد.
نتایج مطالعه نشان می داد در پایان بررسی تفاوت آماری چشمگیری در پارامترهای هماتولوژیکی در بین دو گروهی که مشاوره تغذیه ای دریافت کرده یا نکرده بودند وجود دارد. همچنین وضعیت تغذیه ای این دو گروه نیز بسیار با یکدیگر تفاوت داشت.
این تحقیق نشان می دهد علاوه بر مصرف مکمل های آهن و فولیک اسید، مشاوره تغذیه ای هم می تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از ابتلا به کم خونی ناشی از کمبود آهن ایفا کند.
نتایج این تحقیق اخیرا در مجله International Journal of Community Medicine and Public Health به چاپ رسید.