کمبود 20% روی در شیر خواران
یک متخصص تغذیه اعلام کرد: «طبق مطالعات انجام شده در وزارت بهداشت چگونگی سبد غذایی مردم و نوع مصرف آنها با توجه به فرهنگ، سلایق قومی و خانوادگی مشخص شده است.»
سیدحسین داودی گفت: «این دو مطالعه بین سالهای 79 و 81 انجام گرفته و 4 فصل سال سبد غذایی مردم و نوع غذای مصرفی آنها و همچنین سبد مطلوب غذایی با توجه به فرهنگ غذا و سلایق قومی و خانوادگی و موقعیت اقتصادی مردم مشخص و اعلام شده است.»
وی ادامه داد: «همچنین در مطالعه دیگری میزان ریزمغذیها در سطح سلولی مورد مطالعه قرار گرفت و سبد غذایی آن مشخص شد.
«این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: «معمولاً برای تامین 2200 کیلو کالری انرژی یک هرم غذایی استاندارد در نظر گرفته میشفود که شامل 9 واحد نان و غلات، سه واحد میوه، 4 واحد سبزیجات، 3 واحد پروتئین، 2 واحد شیر و لبنیات و یک واحد چربی و مواد قندی است.»
داودی گفت: «این هرم غذایی استاندارد در کشور ما کاملاً متفاوت است به طوریکه 14 واحد نان و غلات، یک واحد میوه، 2/2 واحد سبزیجات، 1/7 واحد پروتئین، 0/7 واحد شیر و لبنیات و 3 واحد چربی و قند مصرف میشود که کاملا با استاندارد عملی متفاوت است.»
وی ادامه داد: «حدود 45 درصد بیشتر از معمول نان و غلات مصرف میکنیم در حالی که مصرف میوه یک سوم و سبزی 40 درصد کمتر از میزان مورد نیاز است. میزان مصرف گوشت و حبوبات و لبنیات نیز حداقل 35 درصد کمتر از استاندار است.»
وی گفت: «در مورد ریزمغذیها هم مشخص شد که در گروه سنی 15 تا 23 ماهه در کشور 20 درصد کمبود روی، 30 درصد کمبود ویتامین D و 15 درصد کمبود ویتامین A وجود دارد.»
وی تصریح کرد: «این کمبودها در سنین بالا کمتر شده و با توجه به نقش پیشگیرانهای که کلسیم، ویتامین D، روی و ویتامین A در ایجاد سرطانها دارد اهمیت بالایی پیدا میکنند.»
این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: «میزان کمبود روی از عوامل موثر در ایجاد سرطان مری بین 20 تا 40 درصد در شیرخواران، 6 سالهها، جوانان و زنان باردار است.»