بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

آنچه باید درباره آلرژی غذایی بدانید!

شرح بیماری

آلرژی‌ غذایی‌ عبارت‌ است‌ از واکنش‌ بیش‌ از اندازه‌ دستگاه‌ ایمنی‌ به‌ برخی‌ غذاها یا موادی‌ که‌ معمولاً بی خطرند. این‌ واکنش های‌ نامطلوب‌ ممکن‌ است‌ ارثی‌ یا ناشی‌ از یک‌ نقص‌ اکتسابی‌ بیوشیمیایی‌ باشند. علایم‌ ممکن‌ است‌ در عرض‌ چند دقیقه‌ یا تا 2 ساعت‌ پس‌ از خوردن‌ آن‌ غذای‌ به‌ خصوص‌ بروز کنند. در بعضی‌ موارد، امکان‌ دارد علایم‌ تا 2-1 روز بعد نیز ظاهر نشوند.

علایم شایع
اسهال
درد شکمی‌
بثورات‌ پوستی‌
نفخ‌ و باد شکم‌
کهیر
تورم‌ صورت‌ به‌ خصوص‌ لب ها
خارش
تورم‌ دست ها و پاها
آسم
تهوع‌ و استفراغ‌
سرفه
سر درد میگرنی‌
غش‌ یا حالت‌ نزدیک‌ به‌ غش‌

علل

هر گونه‌ غذا یا ماده ای‌ که‌ بلعیده‌ می شود می تواند باعث‌ بروز واکنش‌ آلرژیک‌ شود. غذاهایی‌ که‌ بیشتر باعث‌ این‌ حالت‌ می شوند عبارتند از شیر گاو، زرده‌ تخم مرغ‌، گندم‌، سویا، بادام‌ کوهی‌ یا همان‌ پسته‌ شامی‌، ماهی‌، آجیل های‌ درختی‌ (مانند‌ گردوی‌ معمولی‌)، صدف‌ دریایی‌، خربزه‌، کنجد، تخم‌ آفتابگردان‌ و شکلات‌.

عوامل تشدید کننده بیماری
خطر برای‌ کسانی‌ که‌ مشکلات‌ آلرژی‌ دیگری‌ نیز دارند بیشتر است‌.

اگر در یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ سابقه‌ آلرژی‌ غذایی‌ وجود داشته‌ باشد.

پیشگیری
غذاهای‌ مسئول‌ ایجاد آلرژی‌ در خود را شناسایی‌ نمایید و از آن ها پرهیز کنید.

معلوم‌ شده‌ است‌ که‌ شیرخورانی‌ که‌ غذای‌ جامد برای‌ آن ها دیرتر شروع‌ می شود کمتر به‌ آلرژی‌ غذایی‌ دچار می شوند.

عواقب مورد انتظار
آلرژی‌ غذایی‌ در شیرخواران‌ معمولاً بعد از 4-2 سالگی‌ برطرف‌ می شود.
بزرگسالانی‌ که‌ به‌ بعضی‌ از غذاها به‌ خصوص‌ شیر، ماهی‌، صدف‌ دریایی‌ یا آجیل‌ آلرژی‌ دارند با احتمال‌ بیشتری‌ این‌ آلرژی‌ را برای‌ سال ها حفظ‌ می نمایند.

عوارض احتمالی

آنافیلاکسی‌ (یک‌ نوع‌ آلرژی‌ حاد و خطرناک‌ که‌ حین‌ آن‌ تنفس‌ دچار مشکل‌ شده‌، ضربان‌ قلب‌ نیر نا منظم‌ شده‌ و فشار خون‌ کاهش‌ می یابد)
واکنش‌ شبیه‌ کهیر
آسم‌ برونشیال‌
التهاب‌ روده ها
ضایعات‌ شبیه‌ اگزما

درمان

حذف‌ غذاهای‌ مورد شک‌ از رژیم‌ غذایی‌ برای‌ مدت‌ دو هفته‌ (یا تا زمانی‌ که‌ علایم‌ آلرژی‌ ناپدید شوند) و سپس‌ اضافه‌ نمودن‌ غذاهای‌ مورد شک‌ به‌ صورت‌ تک‌ تک‌ به‌ رژیم‌ غذایی‌. به‌ این‌ ترتیب‌ مشخص‌ می شود که‌ کدام‌ غذاها در ایجاد آلرژی‌ شما نقش‌ دارند.
آزمایش‌ تزریق‌ پوستی‌ گاهی‌ ممکن‌ است‌ غذای‌ مسئول‌ آلرژی‌ را شناسایی‌ کند، اما کم‌ نیستند مواردی‌ که‌ این‌ آزمایش ها اشتباهاً غذاهایی‌ که‌ شما واقعاً به‌ آن ها آلرژی‌ ندارید را به‌ عنوان‌ مسئول‌ آلرژی‌ غذایی‌ معرفی‌ کنند.
بیمارانی‌ که‌ آلرژی‌ غذایی‌ شدیدی‌ به‌ یک‌ نوع‌ غذا دارند باید بسیار مراقب باشند که‌ از خوردن‌ آن‌ غذا پرهیز کنند.
همیشه‌ یک‌ کیت‌ که‌ دارای‌ سرنگ‌ حاوی‌ آدرنالین‌ است‌ را به‌ همراه‌ داشته‌ باشید تا اگر احیاناً غذای‌ آلرژی زا تصادفاً خورده‌ شد و واکنش‌ حاد و فوری‌ رخ‌ داد، از این‌ سرنگ‌ استفاده‌ شود.
یک‌ دستبند یا گردن‌ آویز مخصوص‌ همراه‌ داشته‌ باشید که‌ روی‌ آن‌ نوع‌ آلرژی‌ دقیقاً مشخص‌ شده‌ باشد.

داروها

هیچ‌ دارویی‌ برای‌ درمان‌ آلرژی‌ غذایی‌ وجود ندارد اما از بعضی‌ از داروها می توان‌ برای‌ تخفیف‌ یا رفع‌ علایم‌ استفاده‌ نمود.

رژیم غذایی
اجتناب‌ از غذای‌ مسئول‌ آلرژی‌ یا مصرف‌ آن‌ به‌ مقدار کم‌. بر چسب‌ غذاها را به‌ دقت‌ مطالعه‌ کنید.

در چه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

اگر دچار علایم‌ خفیف‌ تا متوسط‌ آلرژی‌ غذایی‌ هستید.

اگر شاهد یک‌ واکنش‌ شدید پس‌ از خوردن‌ غذا در یکی‌ از همراهانتان‌ هستید. در این‌ شرایط‌ فوراً درخواست‌ کمک‌ اورژانس‌ نمایید.

منابع و رفرنس های مکمل شناسی برای این خبر:


بسته های ویژه خبری را دنبال کنید : آلرژی رژیم غذایی اسهال درد شکم خارش کهیر سردرد تهوع

پیشنهاد خواندنی

کمبود آهن: خطری برای اختلال تیرویید در دوران بارداری مشاهده
کمبود آهن: خطری برای اختلال تیرویید در دوران بارداری