بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

تاثیر اشعه گاما بر روی قندها و ویتامین C

تاثیر اشعه گاما بر روی قندها و ویتامین C
گاما پرتویی الکترومغناطیسی با بسامد بالا و در نتیجه انرژی بالاست. اشعه گاما پرتویی یونی است و در نتیجه برای سلامتی مضر است.

این پرتو با توجه به فرکانس بسیار بالا، انرژی زیادی دارد که اگر به بدن انسان برخورد کند از ساختار سلولی آن عبور کرده و در مسیر حرکت خود باعث تخریب ماده دئوکسی ریبو نوکلوئیک اسید یا همان DNA شده و سرانجام زمینه را برای پیدایش انواع سرطان ‌ها، سندرم‌ ها و نقایص غیرقابل درمان دیگر فراهم می ‌کند وحتی این نقایص به نسل‌ های آینده نیز منتقل خواهد شد.

با اینکه اشعه گاما به میزان زیاد ممکن است برای بدن خطر ناک باشد، ولی گاه فایده بسیار دارد. از این اشعه می ‌توان برای درمان برخی بیماریهای سرطانی و ناراحتی ‌های پوستی استفاده کرد. همچنین در فیزیوتراپی نیز از اشعه گاما استفاده می‌ شود. درمان به وسیله اشعه گاما را رادیوتراپی می ‌نامند. از مهم ‌ترین کاربرد های دیگر پرتو گاما در پزشکی می ‌توان به استریلیزاسیون تجهیزات پزشکی مانند سرنگ که قابل استریل شدن در دمای بالا نیستند اشاره کرد.

تحقیقات جدیدی که بر روی این پرتو انجام شده است نشان می دهد پرتوی گاما می تواند حتی قندها و ویتامین C را نیز تخریب کند.

در مطالعه ای که به تازگی توسط محققان مکزیکی انجام شد، تاثیر پرتوی گاما بر تخریب قندهایی چون گلوکز، ساکارز و فروکتوز و همچنین آسکوربیک اسید (ویتامین C) و دی هیدروآسکوربیک اسید آزمایش شد.

در این مطالعه یک محلول آبی از ترکیبات فوق در معرض اشعه گاما در دوزهای مختلف قرار گرفت و سپس مخلوط حاصل با استفاده از روش های مختلف شناسایی طیف سنجی آنالیز شد.

نتایج بدست آمده نشان داد هم قندها و هم ویتامین C در معرض پرتوی فوق تخریب شده و قطعات مولکولی مختلفی ایجاد کرده اند.

همچنین آنالیزهای دقیق نشان داد این تخریب منجر به ایجاد رادیکال های آزاد شده است که برای بدن بسیار خطرناک هستند. تولید این رادیکال های آزاد در مورد قندها بیشتر از ویتامین C بود.

این یافته نشان می دهد پرتوی گاما علاوه بر تخریب DNA می تواند با تخریب قندها و ویتامین C با ایجاد رادیکال های آزاد اختلالات متعددی در بدن بوجود آورد. لذا دانشمندان بیش از پیش به ایمنی های لازم هنگام استفاده از این پرتو تاکید می کنند.

نتایج این تحقیق در ابتدای سال 2018 در مجله معتبر Food Chemistry منتشر شده است.


منابع و رفرنس های مکمل شناسی برای این خبر:

Source & Reference

Effect of gamma radiation on sugars and vitamin C: Radiolytic pathways

Food Chemistry, Volume 245, 15 April 2018, Pages 1131-1140

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814617318769#!..

تهیه شده در گروه ترجمه و تحریریه سایت مکمل شناسی/lمنصور


توصیه مهم مکمل شناسی در مورد خرید و مصرف ویتامین ها:

مکمل شناسی، یک داروخانه اینترنتی نیست و فعالیتی در زمینه  خرید و فروش مکمل ها ندارد.


به موازات نتایج حاصل از بسیاری از تحقیقات، ممکن است مطالعات دیگری وجود داشته باشد که نتایجی مغایر و عکس نتایج بالا را  نشان دهد. لذا این مطالب بهیچ وجه نمی تواند دلیلی بر توصیه مصرف خودسرانه مکمل های غذایی برای بیماران داشته باشد و بهمین دلیل هیچ متن اینترنتی نباید جایگزین توصیه پزشک لحاظ شود.

ضمن اینکه توجه داشته باشید بهترین محل برای تهیه مکمل های غذایی، داروخانه ها هستند.


______________________________



بسته های ویژه خبری را دنبال کنید : سلامت پوست و مو قند ویتامین ث سرطان

پیشنهاد خواندنی

ارتباط نیترات در رژیم غذایی با فشار خون: آیا مکمل جدیدی در حال ظهور است؟ مشاهده
ارتباط نیترات در رژیم غذایی با فشار خون: آیا مکمل جدیدی در حال ظهور است؟